Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB vs Rapid – Ora revanşei pentru campioana României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Rapid, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, duminică, 27 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

FCSB, în plină cursă spre vârful ierarhiei, şi Rapid, încă departe de poziţiile de play-off, se întâlnesc într-una dintre mai aşteptat partide, derby-ul etapei a 14-a din SuperLiga.

Atenţie, Rapid n-a mai pierdut cu FCSB din anul 2022, iar de atunci a câştigat cinci din ultimele şase meciuri directe (a mai fost şi o remiză)!

FCSB a ajuns deja în zona de play-off, cu 19 puncte acumulate după 12 meciuri (mai are o restanţă de disputat, în deplasare, cu Botoşani, pe 21 noiembrie), şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate în ultimele cinci etape, iar în runda precedentă s-a impus, tot pe Arena Naţională, în faţa lui Dinamo, într-o partidă considerată în deplasare, scor 2-0.

La mijlocul săptămânii, echipa antrenată de Elias Charalambous a pierdut pentru prima dată în faza principală din Europa League, scor 0-4 pe terenul lui Rangers, eşec care a pus capăt unei serii de cinci victorii la rând obţinute de campioana României în toate competiţiile.

Pe teren propriu, FCSB a bifat în această ediţie din SuperLiga trei succese, două remize şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Daniel Bîrligea, cu patru goluri.

Rapid ocupă locul 11, cu 16 puncte, şi se prezintă la derby după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din SuperLiga, iar în etapa precedentă s-a impus, în Giuleşti, în faţa celor de la Farul, cu 5-0.

În partidele disputate în deplasare în acest campionat, echipa antrenată de Marius Şumudică a bifat două succese, trei remize şi două eşecuri, iar golgheterii ei sunt Rareş Pop şi Claudiu Petrila, fiecare cu câte trei reuşite în SuperLiga (Rapid a obținut mai multe puncte în deplasare în comparație cu cele de acasă, nouă faţă de şapte).

Cele două echipe s-au confruntat de patru ori în ediţia trecută de campionat: în sezonul regulat, Rapid s-a impus de două ori în faţa celor de la FCSB, 2-1 în deplasare, în tur, şi 4-0 acasă, în retur (ambele partide s-au disputat pe Arena Naţională); în play-off au remizat în tur, într-un meci considerat acasă la FCSB, scor 2-2 (s-a jucat pe Arena Naţională), pentru ca, în retur, în Giuleşti, Rapid să câştige cu FCSB, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,27 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul FCSB – Rapid.

FCSB vs Rapid 1X
Cotă 1,27

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro