Sari direct la conținut

Câți ruși a sancționat ANAF de la începutul războiului din Ucraina. A confiscat sume și active de peste 8 milioane de euro

HotNews.ro
Sediu ANAF, Foto: Hotnews
Sediu ANAF, Foto: Hotnews

Peste 10.500 de persoane fizice și juridice au fost verificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a vedea dacă sunt controlate sau deținute de oameni de afaceri și companii rusești supuse sancțiunilor internaționale de la începutul războiului în Ucraina, a transmis ANAF la solicitarea G4Media.ro.

Potrivit ANAF, în ultimii patru ani au fost sancționate 23 de companii care nu ar fi respectat sancțiunile internaționale. Astfel, Agenția a aplicat amenzi de 560.000 de lei și a confiscat sume și active de peste 41.000.000 de lei (peste 8 milioane de euro).

Dintre cele 23 de companii sancționate, 11 au contestat în instanță. În cazul a 5 dintre ele, s-a ajuns la sentințe definitive, 4 fiind câștigate de ANAF, un proces fiind pierdut. Pe rol mai sunt 6 procese, 4 dintre ele fiind câștigate de ANAF în primă instanță, celelalte două neavând nicio decizie

De asemenea, ANAF a transmis pentru G4Media, că a controlat și 7 firme care au făcut afaceri cu ruși aflați pe lista sancțiunilor și au aplicat sancțiuni de 65.575 de lei.

După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022, Occidentul a impus mii de sancțiuni Rusiei, aceasta devenind cea mai sancționată țară de pe Pământ.

INTERVIURILE HotNews.ro