Sari direct la conținut

Accenture continuă programele de dezvoltare a competențelor IT ale elevilor și studenților din România

Smile Media
Program compentențe digitale , Foto: Accenture
Program compentențe digitale , Foto: Accenture

Accenture, lider mondial în domeniul serviciilor profesionale va continua și în 2021 programele educaționale în domeniul IT, dezvoltate și implementate anul acesta și destinate atât elevilor, cât și studenților din întreaga țară. Mentorii acestor programe sunt chiar angajații Accenture care pe parcursul anului trecut au colaborat cu zece asociații partenere și au predat la opt universități, 28 licee și zece școli elementare din București, Cluj, Mureș, Timișoara, Iași, Arad, Vâlcea, Galați, Suceava și Bistrița-Năsăud. În cadrul programelor desfășurate au participat în total 40 de elevi de gimnaziu, 115 de liceu și 300 de studenți.

„Suntem bucuroși să le arătăm cum funcționează o companie de tehnologie. Elevii trebuie să vadă și să audă ceea ce înseamnă digitalizarea, să învețe de la oamenii care sunt implicați în aceste procese, să aibă o cartografiere a realității despre care învață. Elevii își vor crește astfel gradul de încredere în sine spre beneficiul lor dar și al comunităților din care fac parte și al companiilor pentru care vor lucra.”, a declarat Lóránt Dimény, Project Manager la Accenture România, divizia Industry X.

Programele educaționale Accenture se adresează fiecărei grupe de vârstă și au rolul de a încuraja generațiile mai tinere să se implice în educația STEM (din limba engleză – Science, Tehnology, Engineering and Mathematics). În urma unor parteneriate încheiate cu asociații educaționale, școli și universități, angajații Accenture au oferit din experiența lor luând parte în mod activ în calitate de profesori, mentori și chiar co-creatori în programele derulate.

Astfel pentru elevii din ciclul gimnazial au fost organizate cursuri de programare de bază cu accent pe robotică și programe de tip hands-on.

Pentru liceu au fost organizate ateliere practice, hackatoane și programe de mentorat în care elevii au dezvoltat idei inovatoare alături de mentorii Accenture.

Împreună cu universitățile Accenture a organizat seminarii despre cele mai noi tendințe tehnologice precum AI (Inteligența Artificială), Securitate sau Machine Learning.

Cele mai apreciate activități, cu cele mai satisfăcătoare rezultate, au fost însă programele de cercetare și internship. Pe parcursul acestor programe studenții, sub îndrumarea mentorilor Accenture, lucrează la proiecte inovatoare, utilizând cele mai noi tehnologii, care au o mare aplicabilitate în lumea reală. Spre exemplu, la sfârșitul programului de internship din acest an doi studenți au prezentat un robot autonom programabil care folosește lumina UV pentru a dezinfecta încăperile și holurile.

Programe educaționale dedicate fetelor pasionate de IT

Compania Accenture s-a angajat ca până în anul 2025 să atingă o forță de muncă echilibrată în funcție de gen astfel încât programele educaționale destinate fetelor au un rol important în strategia companiei. Unul dintre aceste programe este Kid Innovation Girls Edition, iar prin intermediul lui fetele din Cluj, Timișoara și Târgu Mureș au avut ocazia să facă primii pași în lumea roboticii, ghidate de mentorii Accenture din divizia Industry X. De asemenea, prin programul Girls in Tech, ajuns la cea de-a patra ediție, experții Accenture au reușit să inspire peste 100 de fete de liceu să ia în considerare o carieră în STEM. Programul Girls in Tech a fost gândit ca un atelier de trei zile pentru a sprijini educația și a pregăti tinerele liceene să obțină abilitățile de care au nevoie pentru un viitor bazat pe tehnologie.

Prin activitățile de consolidare a competențelor destinate elevilor de astăzi, Accenture își propune să inspire încredere în puterea tehnologiei și să încurajeze capacitatea de a o folosi pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează și trăiește.​

Articol susținut de Accenture

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro