Sari direct la conținut

Coronavirus în Suceava: Cum funcționează urgențele după închiderea Spitalului Județean / Aproape 100 de cadre medicale au coronavirus

HotNews.ro
Spitalul de la Suceava - multe cazuri de infectari cu coronavirus, Foto: Google Street View
Spitalul de la Suceava - multe cazuri de infectari cu coronavirus, Foto: Google Street View

Pacienții din Suceava care au nevoie de tratament în urgență vor fi tratați la Rădăuți, oraș aflat la circa 40 de km distanță, unde au fost trimiși în ajutor medici din mai multe orașe ale Moldovei. Spitalul din Suceava este închis și s-a început procedura de dezinfectare după ce aproape 100 de cadre medicale au fost depistate cu coronavirus.

Diana Cimpoeșu, coordonatorul regional al SMURD, a declarat, marți, la Iași, că în urma discuțiilor avute la Suceava s-a decis ca toate urgențele din județ să fie tratate la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul din Rădăuți, având în vedere că Spitalul Județean Suceava a fost închis, informează Mediafax.

Ambulanţele duc bolnavii la Rădăuţi ,iar de acolo se ia decizia în privința locului în care se vor interna bolnavii. Poate fi spitalul Rădăuţi sau celelalte spitale municipale şi orăşeneşti din Suceava, Botoşani, Paşcani.

Cazurile de complexitate mare se vor trimite la Iaşi, a spus Diana Cimpoeșu.

Între timp, la Suceava a început decontaminarea spitalului. După dezinfectare, urgențele de aici se pot redeschide, spune Cimpoeșu.

Practic, după redeschidere, la Suceava vor putea fi consultate urgențele, dar nu vor putea fi internate. Pentru a suplini personalul de la Rădăuți, acolo au fost trimiși medici din Iaşi, de la Siret, Câmpulung și Fălticeni.

Situația de la Spitalul Județean din Suceava este una gravă, nu mai puțin de 92 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în rândul personalului medical din Suceava, iar alte rezultate la teste încă sunt așteptate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro