Sari direct la conținut

Cercetătorii belgieni vor să înlocuiască untul din lapte de vacă cu untul de insecte

HotNews.ro
musca soldatul negru, Foto: Wikipedia
musca soldatul negru, Foto: Wikipedia

Cercetătorii de la Universitatea din Gent din Belgia fac experimente pentru a înlocui grăsimea din larve cu untul de vacă din gofre, prăjituri și biscuiți, spunând că folosind grăsimea de la insecte este mai sustenabil decât produsele lactate, relatează Reuters.

Îmbrăcați cu șorțuri albe, cercetătorii scufundă o larvă de muscă soldatul negru (Hermetia illucens) într-un bol cu apă, apoi într-un blender pentru a crea o porție gri fină. Ulterior folosesc o centrifugă pentru a separa untul de insectă.

”Sunt mai multe lucruri bune la folosirea ingredientelor din insecte”, a spus Daylan Tzompa Sosa, care supraveghează cercetarea.

”Sunt sustenabile pentru că (insectele) folosesc mai puțin teren (decât vacile), sunt mai eficiente în a transforma hrana … și de asemenea folosesc mai puțină apă pentru a produce unt”, a spus Tzompa Sosa, în timp ce ținea în mână o prăjitură proaspătă cu unt de insecte.

Potrivit cercetătorilor, consumatorii nu observă nicio diferență când un sfert din untul din lapte din prăjitură este înlocuit cu grăsime din larve. Cu toate acestea, ei observă un gust neobișnuit când proporțiile sunt jumătate și jumătate și spun că nu ar vrea să cumpere acea prăjitură.

Mâncarea din insecte are niveluri ridicate de proteină, vitamine, fibre și minerale, iar cercetătorii din Europa caută o alternativă mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină la produsele de origine animală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro