Sari direct la conținut

fanatik.ro: Guvernul vrea să amăgească bugetarii cu majorări salariale infime. „Partea proastă este că și schema de personal a crescut"

fanatik.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Colaj fanatik.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Colaj fanatik.ro

În timp ce Guvernul spune că anul viitor va exista o majorare salarială de 5% pentru toți bugetarii, sindicatele din sănătate, polițiștii și angajații Institutului Național de Statistică protestează în stradă în aceste zile și cer majorări reale de salarii. Executivul pare departe de a ajunge la un acord cu sindicatele pentru bugetul pe anul viitor, un an în care autoritățile vor să țină sub control cheltuielile publice, unul din angajamentele cheie din PNRR ce ar fi trebuit îndeplinit prin legea salarizării unitare. Economiștii spun că riscul unei spirale inflație-salarii este real, mai ale că numărul angajaților din administrație e în continuă creștere, iar Guvernul nu pare să fie dispus la reforme serioase.

La începutul acestei săptămâni, când la Palatul Victoria se discută bugetul pe anul viitor, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în aceste zile se poartă negocieri cu sindicatele din țară pentru o majorare a salariilor bugetarilor cu 5%, subliniind că țelul Executivului este ca anul viitor deficitul bugetar să nu mai depășească 5% din PIB. „Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari”, a precizat premierul care a subliniat creșterea alocărilor la Casa de Asigurări de Sănătate, educație sau investiții.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro