Sari direct la conținut

Alstom România a căștigat un contract de 70 de milioane de euro pentru mentenanța trenurilor din Bulgaria. Unele subansamble vor fi produse în România

HotNews.ro
Siemens Desiro in Bulgaria, Foto: BDZ
Siemens Desiro in Bulgaria, Foto: BDZ

Alstom România (Alstom Transport SA) a semnat un contract de 70 de milioane de euro pe o durată de cinci ani pentru servicii de mentenanță a flotei de trenuri a BDZ, operatorul feroviar de călători din Bulgaria. Lucrările vizează 46 de automotoare de tipul Siemens Desiro, în variantă diesel și electrică. Lucrările vor fi executate la Sofia și Varna, „cu specialiști din România și cu personal din Bulgaria. Unele subansamble, precum powerpack-ul diesel, vor fi făcute în România”, a explicat directorul Alstom România, Gabriel Stanciu.

Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea de servicii integrale de mentenanță, respectiv mentenanță corectivă, preventivă și reparații capitale, pentru 46 de automotoare care nu sunt produse de Alstom. Dintre acestea, 22 sunt diesel și 24 sunt electrice, totalizând 126 de vagoane, transmite compania într-un comunicat remis HotNews.ro.

Directorul Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, Gabriel Stanciu, a precizat că trenurile vizate sunt de tipul Siemens Desiro și că lucrările vor fi făcute la Sofia și la Varna.

„Vom lucra cu specialiști de aici (n.r. România), completând cu personal din Bulgaria. Unele dintre subansamble vor fi făcute în România, cum ar de exemplul powerpack-ul diesel (n.r. restaurarea motorului). Ne bazăm pe 8.000 de furnizori, din care marea majoritate sunt din România”, a spus Stanciu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro