Sari direct la conținut

fanatik.ro: Guvernul anunță bani pentru Educație, dar uită de salariile promise profesorilor. „Situația e una umilitoare!"

fanatik.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Colaj fanatik.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Colaj fanatik.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, „un buget istoric” pentru Educație, de peste 4% din PIB, ceea ce ar însemna, potrivit acestuia, o creștere de 60% comparativ cu suma alocată în acest an. În același timp însă, Guvernul poartă negocieri cu sindicatele din învățământ pentru majorarea salariilor dascălilor, așa cum a fost promisă la finalul grevei din iunie. Deși profesorii așteaptă majorarea promisă, ce înseamnă în procente circa 20%, Executivul ar vrea să plătească acești bani în două tranșe.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în cursul acestei zile urmează o nouă rundă de negocieri, a patra din ultima perioadă, cu sindicatele din învățământ, principala temă de discuție fiind creșterea salariilor dascălilor. Aceste negocieri vin în contextul în care, la finalul grevei din vară, profesorilor li s-a promis o creștere substanțială a salariilor, cu circa 20%. Acum însă, Guvernul pare că dorește să implementeze eșalonat această majorare salarială, 13% de la 1 ianuarie și restul de 7% din luna septembrie.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro