Sari direct la conținut

fanatik.ro: Ministerul cu active de 4 miliarde, majorate din pix, și o platforma informatică fantomă, ascunsă în bilanțul contabil

fanatik.ro
Ministerul care și-a majorat activele din pix cu 4 miliarde de lei, Foto: Colaj fanatik.ro
Ministerul care și-a majorat activele din pix cu 4 miliarde de lei, Foto: Colaj fanatik.ro

​​Un raport de audit realizat de către Curtea de Conturi asupra situației financiare centralizate de la Ministerul Economiei în anul 2022 a scos la iveală mai multe nereguli. Concluzia auditorilor este că au fost constatate „denaturări” cu „influențe semnificative asupra situației financiare”. Cea mai importantă abatere descoperită a fost majorarea activelor fixe ale ministerului cu o sumă ce depășește 4 miliarde lei, însă printre nereguli apare și lipsa unei platforme informatice, evaluate la 5,2 milioane lei.

În luna august a anului trecut, ministrul economiei de la acea dată, Florin Spătaru, anunța lansarea unei platforme digitale cu informații la zi, economice și sociale, pe diferite regiuni ale țării. Instrumentul era văzut ca un instrument util investitorilor, români și străini, care ar fi urmat să aibă astfel acces la date relevante cu privire la dinamica economică a unei regiuni.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro