Sari direct la conținut

fanatik.ro: Prima țară care a avut tricolorul ca drapel. Legătura dintre Alexandre Dumas și steagul albastru-galben-roșu ​

fanatik.ro
Scriitorul Alexandre Dumas și tatăl său, generalul Theodore-Alexandre Dumas, Foto: Colaj fanatik.ro
Scriitorul Alexandre Dumas și tatăl său, generalul Theodore-Alexandre Dumas, Foto: Colaj fanatik.ro

​​Unul dintre romanele celebrului scriitor Alexandre Dumas – tatăl, „La San Felice”, este un omagiu adus unei republici care a existat mai puțin de jumătate de an în sudul Italiei, în anul 1799, republică al cărei drapel era identic cu cel al României de astăzi. Însă romanul a avut și o puternică semnificație personală pentru scriitor. Tatăl său, general în armata franceză, a fost prins în vârtejul evenimentelor și a stat câțiva ani în închisoare, iar la câteva decenii, scriitorul a avut ocazia să-l răzbune.

În 1789 izbucnea revoluția ce a dus la prăbușirea monarhiei absolute în Franța și la declanșarea unor războaie de durată între armatele franceze și cele ale marilor puteri europene. Pe măsură ce Franța revoluționară obținea victorii repetate, ideile republicane s-au extins pe scară largă în mare parte a Europei, iar în Olanda, Elveția și nordul Italiei s-au instaurat regimuri republicane, sub protecția armatelor franceze.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro