Sari direct la conținut

fanatik.ro: Creștere spectaculoasă a celor mai bănoase pensii speciale. De ce Guvernul se uită la banii din Pilonul II și III ​

fanatik.ro
Numărul pensionarilor speciali, creștere spectaculoasă în ultimii ani, Foto: Colaj fanatik.ro
Numărul pensionarilor speciali, creștere spectaculoasă în ultimii ani, Foto: Colaj fanatik.ro

​​În timp ce administratorii fondurilor de pensii din Pilonul II și III avertizează asupra posibilității ca autoritățile să impoziteze progresiv câștigurile de capital din fondurile de pensii private, datele de la Casa de Pensii arată o creștere exponențială a numărului beneficiarilor de pensii speciale. Ultimii ani arată și ritmul de creștere al pensiilor speciale, comparativ cu cel al pensiilor de stat, ceea ce a condus și la creșterea sumelor suportate de la bugetul de stat.

Datele din luna noiembrie de la Casa Națională de Pensii (CNPP) arată că numărul beneficiarilor pensiilor de serviciu, fără a include aici pensionarii din MAI și MApN, a ajuns la 10.628. Cei mai mulți dintre aceștia sunt din magistratură (5.407), fiind urmați de personalul auxiliar din instanțele judecătorești și parchete (1.827) și de personalul din aviația civilă (1.366). Mai beneficiază de pensii speciale foștii diplomați (722), foștii parlamentari (719) și foștii angajați ai Curții de Conturi (561).

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro