Sari direct la conținut

fanatik.ro: Revolta companiilor de stat împotriva măsurilor de austeritate. „Supra-plata directorimii e înghesuită sub nasul contribuabililor"

fanatik.ro
Revolta companiilor de stat împotriva măsurilor de austeritate, Foto: Colaj fanatik.ro
Revolta companiilor de stat împotriva măsurilor de austeritate, Foto: Colaj fanatik.ro

După protestele angajaților din industria de apărare, a venit rândul sindicatelor de la Metrorex și Tarom să ceară Guvernului să fie exceptate de la prevederile ordonanței austerității. Măsura, votată în Parlamentul României la finalul lunii octombrie, impune companiilor unde statul este acționar majoritar și care înregistrează pierderi să nu mai poată acorda prime, bonusuri sau alte premii. Mai mult, legea impune reducerea funcțiilor de conducere, atât din consiliile de administrație cât și de consilieri ai șefilor acestor companii, însă statul a decis ca aceste limitări să nu se aplice companiilor listate la bursă.

Sindicaliștii de la Tarom au avertizat miercuri că vor intra în grevă generală de la 1 decembrie, și nu vor mai ridica niciun avion de la sol, dacă Executivul nu decide să excepteze compania de la prevederile ordonanței austerității. Acest act prevede reducerea cu 50% a numărului consilierilor din cabinetele conducerii, era redus numărul membrilor din consiliile de administrație, a căror remunerație era limitată la maxim de trei ori media pe ultimele 12 luni, erau limitate cheltuielile privind dotarea cu autoturisme, telefoanele achiziționate nu puteau costa mai mult de 500 de lei, iar abonamentele la telefonie nu trebuiau să depășească 35 de lei pe lună.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro