Sari direct la conținut

Tensiunile comerciale au șters peste 2.000 mld. dolari din valoarea acțiunilor în lume, în mai

HotNews.ro
Tensiunile comerciale au șters peste 2.000 mld. dolari din valoarea acțiunilor în lume, în mai

Piața bursieră mondială a pierdut peste 2.000 de miliarde de dolari în luna mai, pe fondul escaladarii tensiunilor comerciale dintre SUA si China, temerile intensificându-se după ce președintele american Donald Trump a amenințat Mexicul cu creșterea tarifelor vamale, relatează Mediafax citând Reuters.

Washingtonul a anunțat că va impune un tarif de 5% bunurilor mexicane începând cu 10 iunie, care ar crește apoi la 25%, până la oprirea imigrației ilegale în SUA.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,3%, pierderile pentru luna mai fiind de 6,6%, echivalentul a aproximativ 1.600 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piață, potrivit Datastream de la Refinitiv.

Companiile care compun indicele global MSCI a scazut cu 0,8%, pierdere lunară fiind 6,2%, echivalentul a peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit Datastream.

Indicele japonez Nikkei și indicele MSCI Asia Pacific au scăzut cu aproape 8% în mai, subliniind sensibilitatea regiunii în raport cu comerțul mondial.

Indicele pan-european STOXX 600 a pierdut 5,7% în mai, cea mai mare scădere lunară din ianuarie 2016.

„Întrebarea cea mare la sfârșitul zilei este dacă putem lupta cu adevărat în două războaie comerciale în același timp?”, a scris Ryan Detrick, senior market strategist for LPL Financial, într-un e-mail.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro