Sari direct la conținut

fanatik.ro: Cât plătește armata română pentru dotarea cu veste antiglonț și căști Kevlar. Firma câștigătoare, deținută de băieții deștepți din apărare

fanatik.ro
Cât plătește armata română pentru dotarea cu veste antiglonț și căști Kevlar, Foto: Colaj fanatik.ro
Cât plătește armata română pentru dotarea cu veste antiglonț și căști Kevlar, Foto: Colaj fanatik.ro

În anul 2018, Ministerul Apărării decidea achiziționarea de veste antiglonț și căști de protecție din Kevlar. Ce impresiona la acest contract de achiziție era numărul mare de produse comandate: peste 65.000. În condițiile în care întreaga armată române are puțin peste 70.000 de militari, iar forțele terestre circa 45.000, achiziția a fost una de anvergură, dovadă și prețul achiziției: peste 150 de milioane lei.

În 28 august 2028, Ministerul Apărării atribuia achiziționarea a peste 65.000 de veste antiglonț cu plăci ceramice nivel IV și alte 65.000 de căști de protecție din Kevlar. Valoarea estimată, fără TVA, era de 125 milioane lei pentru vestele antiglonț și peste 25 de milioane, pentru căștile din Kevlar. Astfel, valoarea totală a contractului era stabilită la suma de 151 milioane lei. Contractul semnat era unul cadru, firma câștigătoare urmând să livreze produsele pe o perioadă de șapte ani, durata maximă admisă pentru contractele cadru.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro