Sari direct la conținut

Clever, răspuns la protestele taximetriștilor: 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile de mobil

HotNews.ro
Aplicatia Clever Taxi , Foto: Hotnews
Aplicatia Clever Taxi , Foto: Hotnews

Peste 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile de mobil pentru a prelua comenzi, spune compania de profil Clever ca răspuns la protestele COTAR.

”Toate acțiunile COTAR și solicitarea de a elimina de pe piață aplicațiile arată frica de avans tehnologic, de modernizare și de concurență, totul din nevoia de a conserva un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor. Aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al șoferilor de taxi, pentru că în acest moment mai mult de 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile pentru a prelua comenzi”, afirmă Clever într-un comunicat de presă.

Compania citată afirmă că apreciază demersurile guvernamentale pentru a elimina pirateria și transportul ilegal de persoane, adăugând, însă, ”fără o reglementare pentru aplicațiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluție care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetățeni.”

”Liberalizarea licențelor de taxi, încurajarea aplicațiilor și a serviciilor de transport alternativ reprezintă o garanție pentru accesul la cele mai bune servicii”, se mai spune în comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro