Sari direct la conținut

Mike Pompeo cere Franței să renunțe la taxarea giganților internetului

HotNews.ro
Mike Pompeo, Foto: Flickr
Mike Pompeo, Foto: Flickr

Șeful diplomației american Mike Pompeo a cerut joi Franței să renunțe la taxa asupra giganților internetului, într-o reuniune cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, la Washington, scrie AFP.

Potrivit unui comunicat al departamentului american de Stat, Mike Pompeo a cerut Franței „să nu adopte o taxă asupra serviciilor digitale care va avea un impact negativ asupra giganților americani ai tehnologiei și asupra cetățenilor francezi care le folosesc serviciile”.

Guvernul francez a pregătit un proiect de lege pentru taxarea Gafa, respectiv giganții internetului Google, Amazon, Facebook și Apple.

Trezoreria americană anunțase deja în martie că intenționează să sesizeze Organizația Mondială a Comerțului asupra taxelor pe care Franța și alte țări europene intenționează să le creeze și pe care Washingtonul le consideră „discriminatorii”.

Ministrul francez al Finanțelor Bruno Le Maire a replicat că Franța este „un stat liber și suveran care decide impozitele” în mod „liber și suveran”. „Imediat ce va exista o impozitare internațională, Franța va retragă taxa națională”, a precizat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro