Sari direct la conținut

Administrația Trump vrea mai mulți bani de la țările care găzduiesc militari americani

HotNews.ro
Militari americani la Deveselu, Foto: Naval Support Facility Deveselu
Militari americani la Deveselu, Foto: Naval Support Facility Deveselu

Administrația Donald Trump vrea ca Germania, Japonia, și, într-un final, și celelalte țări care găzduiesc trupe americane să plătească cu 50 la sută mai mult decât până acum pentru privilegiul de a-i găzdui, potrivit unor oficiali, relatează Bloomberg.

În unele cazuri, națiunilor care găzduiesc militari americani li s-ar putea cere să plătească cu de cinci sau de șase ori mai mult decât acum, sub formula ”Cost plus 50”.

Echipa lui Trump vede mișcarea ca pe un mod de a pune presiune asupra partenerilor NATO să accelereze creșterea sumelor alocate pentru apărare – o problemă pe care Trump a mai ridicat-o din momentul în care a preluat mandatul de președinte.

”Multe țări nu plătesc cât ar trebui. Și, sincer, multe țări ne datorează o sumă imensă de bani, de mulți ani în urmă, deoarece Statele Unite au fost nevoite să plătească în locul lor”, a spus Trump la întâlnirea cu generalul Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, care a avut loc în vara anului 2018 la Summitul NATO de la Bruxelles.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro