Sari direct la conținut

BMW ar putea muta producția de MINI din Marea Britanie, dar și o parte din producția de motoare, în cazul unui Brexit fără acord

HotNews.ro
Intr-o fabrica BMW, Foto: BMW
Intr-o fabrica BMW, Foto: BMW

BMW Group ar putea muta producția de MINI din Regatul Unit în altă țară, dar și o parte din producția de motoare, în cazul unui Brexit dur, a spus un membru al board-ului companiei, citat de Reuters și Sky News. Decizia este încă departe, dar tot mai multe companii sunt îngrijorate de faptul că Marea Britanie pare să iasă din UE într-un mod cu totul haotic.

Peter Schwarzenbauer, membru al board-ului companiei, spune că o parte din producția de motoare ar putea fi mutată în Austria unde există loc. Mai mult, în cazul unui Brexit ”dezordonat”, BMW ar putea muta într-o altă țară producția MINI din UK, însă oficialul a spus că este cel mai pesimist scenariu.

Nici în legătură cu producția de motoare nu a fost luată o decizie finală, dar și o decalare cu două – trei luni a Brexit-ului ar afecta activitățile companiei.

Ca și Honda, Toyota sau Nissan, BMW se teme mai ales de faptul că exporturile sale ar putea fi taxate la valori extrem de mari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro