Sari direct la conținut

Huawei, acuzată de furt de secrete comerciale în urma unei percheziții FBI

HotNews.ro
Sediul Huawei, Foto: AGERPRES
Sediul Huawei, Foto: AGERPRES

Compania Huawei a fost acuzată de furtul proprietății tehnologice de la o firmă semiconductoare în urma unor percheziții DBI la un laborator deținut de gigantul tech în SUA, informează The Telegraph.

Akhan Semiconductor, o firmă tech specializată în dezvoltarea materialelor bazate pe diamante, susține că Huawei a încercat să fure tehnologia ,,diamond glass”, despre care se crede că ar fi mult mai durabilă decât cea folosită la ora actuală în industria de electronice (Gorilla Glass).

Compania a trimit un prototip al noii tehnologii Miraj Diamond la laboratorul deținut de Huawei în San Diego pentru testare, însă a descoperit că sticla era sever afectată atunci când aceasta a fost recuperată după testare.

Adam Khan, inventatorul tehnologiei sticlei pentru smartphone dezvoltată de companie a fost rugat să colaboreze cu FBI într-o investigație care a condus la percheziția de la laboratoarele din San Diego.

Akhan susține că se aștepta ca Huawei să respecte înțelegerea dintre cele două companii și să returneze produsul neafectat. Compania a mai susținut că Huawei a trimis sticla în China fără autorizație, unde aceasta a fost supusă testelor în lipsa permisiunii Akhan.

,,Akhan ia în serios orice folosire ileagă a tehnologiei sale. Furtul oricăror bunuri Akhan, intenționat sau reușit, nu va fi tolerat”, a susținut compania într-un comunicat.

,,Luând în considerare amenințarea pe care furtul aparent al Huawei o exercită asupra acționarilor, angajaților și clienților- dar și potențiala pierdere a unor locuri de muncă în SUA, profit și impact economic- Akhan ia în considerare toate opțiunile legale disponibile.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro