Sari direct la conținut

fanatik.ro: De ce poți fi chemat la centrele militare și la 20 de ani după terminarea armatei. MApN: „Nu este niciun motiv de panică"

fanatik.ro
Actualizare a evidenței de rezervă a armatei, Foto: Colaj fanatik.ro
Actualizare a evidenței de rezervă a armatei, Foto: Colaj fanatik.ro

Mulți români nu înțeleg, și adesea intră în panică, în momentul în care primesc un ordin de chemare la centrele militare, chiar dacă au terminat armata acum 20-30 de ani. Ministerul Apărării spune însă că aceste ordine nu au nicio legătură cu vreo mobilizare secretă în contextul războiului din Ucraina. Acest lucru se întâmplă pentru că toți cei care au terminat armata înainte de 2007 sunt încadrați la rezerviști și vor fi în continuare până la vârsta de 55 de ani. Aceste ordine de chemare sunt emise doar atunci când apar modificări în situația rezerviștilor sau a unităților la care aceștia sunt repartizați. Altfel spus, este vorba doar de actualizarea datelor privind rezerva armatei.

Ai aproape 50 de ani și ai terminat armata pe vremea când stagiul miliar era obligatoriu, acum mai bine de 25 de ani. În tot acest timp nu ai mai avut nicio legătura cu armata. Într-o zi însă primești un ordin de chemare la centrul militar județean „pentru clarificarea situației militare”. Cum nu ai mai avut legături cu armata, cel mai probabil nu înțelegi ce înseamnă această sintagmă „clarificarea situației militare”.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro