Sari direct la conținut

VIDEO Imagini de pe racheta Soyuz care a aterizat de urgență după o problemă la lansare: Momentul în care unul dintre propulsoare a lovit corpul rachetei după separare

HotNews.ro
Probleme la lansarea rachetei Soyuz, Foto: Captura YouTube
Probleme la lansarea rachetei Soyuz, Foto: Captura YouTube

​Unul dintre propulsoarele rachetei Soyuz-FG, din timpul lansării navetei Soyuz MS-10, a lovit corpul rachetei imediat după separare, după cum se observă într-un clip video publicat joi de către agenția spațială rusă RosCosmos. Capsula, la bordul căreia se aflau un astronaut american și un cosmonaut rus, a intrat apoi pe o traiectorie descendentă abruptă, iar parașutele i-au redus viteza pentru a putea ateriza în siguranță în Kazahstan.

Imaginile publicate de RosComos arată cum, la circa un minut și 20 de secunde după lansare, unul dintre motoarele propulsoare (booster) nu s-a depărtat la separare și a lovit corpul racehtei. Imediat racheta pare că e deviată de pe traiectorie și se rotește.

Incidentul de pe 11 octombrie nu s-a soldat cu nici o victimă, chiar dacă vehiculul spațial a intrat pe o traiectorie descendentă abruptă, însă parașutele i-au redus viteza și a putut ateriza în siguranță.

Citește și: VIDEO Astronauții Nick Hague și Alexei Ovcinin au aterizat de urgență în Kazahstan și sunt în viață / Racheta care trebuia să-i transporte spre ISS a avut o problemă la un motor

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro