Sari direct la conținut

​Ministerul Transporturilor: Comisia Europeană a acceptat să finanțeze proiectul magistralei de metrou M6 spre Aeroport

HotNews.ro
Magistrala 6 spre Aeroportul Otopeni, Foto: Metrorex
Magistrala 6 spre Aeroportul Otopeni, Foto: Metrorex

Comisia Europeană a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni). „În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, transmite Ministerul Transporturilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 1,4 miliade de euro.

Potrivit MT, valoarea finală pe care Comisia o va finața depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei.

Magistrala 6 de metrou va fi o linie nouă cu o lungime de 14,2 km și 12 stații care ar urma să lege Bucureștiul de Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Valoarea totală a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și din fonduri de la bugetul de stat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro