Sari direct la conținut

Statele Unite, îngrijorate de un misterios satelit rusesc, cu ”un comportament foarte anormal”

HotNews.ro
Statele Unite, îngrijorate de un misterios satelit rusesc, cu ”un comportament foarte anormal”

Un misterios satelit rusesc care prezintă ”un comportament foarte anormal” îngrijorează Statele Unite, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat american, citat deBBC.

”Nu știm cu certitudine ce este și nu avem cum să-l verificăm”, a spus secretarul adjunct Yleem Poblete la o conferință din Elveția. Ea s-a arătat îngrijorată de faptul că nu se poate stabili dacă este o armă sau nu.

Rusia a respins afirmații le spunând că sunt ”acuzații nefondate, calomniatore, bazate pe suspiciuni”. Satelitul respectiv a fost lansat în octombrie anul trecut.

”Comportamentul (satelitului) pe orbită a fost diferit de tot ce s-a văzut până acum”, a spus Poblete la o conferință despre dezarmare din Elveția.

”Intențiile rusești privind acest satelit sunt neclare și, evident, este o chestiune foarte alarmantă”, a afirmat ea, făcând referire la declarațiile recente ale comandantului forțelor spațiale ale Rusiei, care a spus că adoptarea ”unor noi prototipuri de arme” este un obiectiv cheie. Poblete spune că Statele Unite are ”îngrijorări serioase” că Rusia dezvoltă arme anti-satelit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro