Sari direct la conținut

Faze tari: Un bărbat deghizat în melc s-a luat la întrecere cu trenul. Cine a câştigat; O tânără care voia să fure hainele donate la Timișoara pentru săraci a rămas blocată în container; Descoperire neaşteptată în Siberia! A hibernat timp de peste 40.000 de ani în permafrost, iar acum a revenit la viaţă

HotNews.ro
faze tari, Foto: Hotnews
faze tari, Foto: Hotnews

Un bărbat deghizat în melc s-a luat la întrecere cu trenul. Cine a câştigat. Grupul de activişti maghiari MátészalkaLeaks a vrut să demonstreze cât de încet merge trenul companiei feroviare de stat (MAV) între oraşele Mátészalka şi Debrecen. Aşa că un bărbat şi-a pus un costum de melc şi a început să alerge pe lângă tren –câştigând cursa fără probleme. Garniturile feroviare au nevoie de aproape 2 ore pentru a străbate distanţa de numai 78 de kilometri dintre cele două oraşe, mai ales că pe un segment restricţia de viteză este de 20 km/h, din cauza unor lucrări, potrivitStirile ProTV.

O tânără care voia să fure hainele donate la Timișoara pentru săraci a rămas blocată în container. În Timișoara este amplasat un container în care cei care doresc pot dona haine pe care nu le mai folosesc pentru persoanele nevoiașe. Duminică tânăra de 23 de ani a vrut să fure haine din recipientul respectiv, dar a căzut în interiorul containereului prin fanta din partea superioară a acestuia. Fata a rămas astfel blocată în interior, fiind nevoită să ceară ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat, care au scos-o din contianerul în care căzuse, potrivitLibertatea.

Descoperire neaşteptată în Siberia! A hibernat timp de peste 40.000 de ani în permafrost, iar acum a revenit la viaţă. În probele de permafrost îngheţat din ultimii 40.000 de ani a fost descoperită o nematodă vie. În câteva săptămâni, viermele inelar a încept să se mişte şi să mânănce din nou. Acest lucru stabileşte un nou record privind perioada în care o vietate poate supravieţui criogenată. Biologii din Rusia au extras peste 300 de probe de sol îngheţat din diferite perioade pe care le-au transportat într-un laborator din Moscova pentru analize, potrivitDescopera.

„Geniul s-a născut la sat“. Invenţia ingenioasă a unui ţăran a devenit virală în toată lumea. O fotografie care surprinde un bărbat în vârstă împingând un ţarc mobil în interiorul căruia se află câteva animale a devenit virală, internauţii lăudând ingeniozitatea gospodarului. Comentariile lăsate de români sunt la fel de savuroase precum poza în sine şi unanim apreciative la adresa inventivului: „Genial… inteligent, practic, ecologic, eficace (resurse minime, eficienţă maximă). Minte inginerească. Ar trebui ales primar. Comunitatea ar avea de câştigat”, au comentat utilizatorii, potrivitAdevarul.

Cum vor arăta casele de pe Marte în care vor locui primii oameni.Deși umanitatea mai are mult până să ajungă să colonizeze Marte, NASA vrea să știe de pe acum unde și cum vor locui oamenii acolo. Cei de la NASA nu-și pun problema eșecului în acest proiect măreț, așa că vor să știe și care ar putea fi cele mai bune medii artificiale care să asigure sustenabilitatea pe Marte pentru viitorii coloniști. Prin urmare, au organizat o competiție științifică, în care cinci echipe au ajuns în finală și concurează pentru a fi aleasă cea mai bună locuință marțiană, potrivitPlaytech.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro