Sari direct la conținut

Caniculă scandinavă – În Norvegia temperaturile s-au apropiat de 33 de grade

HotNews.ro
Pe 30 mai temperaturile au atins valori neobisnuit de mari in nordul Europei, Foto: Meteociel
Pe 30 mai temperaturile au atins valori neobisnuit de mari in nordul Europei, Foto: Meteociel

Foarte rar localități din Norvegia se găsesc în topul locurilor cu cele mai ridicate temperaturi din Europa, însă miercuri acest lucru s-a întâmplat, iar temperaturile au ajuns la 32,7 grade în țara unde în lunile de vară rar temperaturile ”sar” de 25 de grade. Valul de căldură a făcut ca temperaturile să treacă de 32 de grade în Polonia și de 31 de grade în Suedia și Belarus.

În localitatea Etne, pe coasta de vest a Norvegiei, temperatura a ajuns la 32,7 grade, record pentru luna mai. 32 de grade au fost la Vossevangen și maxima a depășit 30 de grade și în alte localități în țara unde normalul perioadei este între 15 și 19 grade.

Canicula a afectat și Germania, unde maximele au ajuns la 32-33 de grade și în nord. Tot 33 de grade au fost în Slovacia, 32 au fost în Polonia și 31 în Belarus și Suedia. Nici România nu a fost ocolită de căldură, în ultima zi din mai fiind 33 de grade la Galați.

În Danemarca s-a înregistrat cea mai caldă lună mai de când se fac măsurători meteo, estimările fiind că media va fi de peste 15 grade.

Ca dovadă a diversității climatice, în ziua în care maxima ajungea la aproape 33 de grade în sudul Norvgiei, în nordul țării minimele erau și de -3.

Surse: Washington Post, Meteociel, WeatherOnline

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro