Sari direct la conținut

Mark Zuckerberg va fi audiat în Congresul SUA pe 11 aprilie

HotNews.ro
Mark Zuckerberg va fi audiat în Congresul SUA pe 11 aprilie

Mark Zuckerberg va depune mărturie în Congresul american pe 11 aprlie pentru a da explciații despre rolul companiei în scandalul Cambridge Analytica și despre modul în care au fost gestionate datele utilizatorilor, scrie AFP. CEO-ul Facebook a fost presat să dea explicații și a acceptat acest lucru.

Șeful Facebook va depune mărturie în fața comisiei de comerț și energie din Camera Reprezentanților din Congresul SUA, a anunțat președintele comisiei, Greg Walden.

Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicaţii publicului privind modul în care Facebook gestionează datele personale ale utilizatorilor.

În octombrie, Facebook şi-a trimis consilierul general, Colin Stretch, pentru a lua parte la audieri în Congres care au durat două zile în timp ce Zuckerberg a călătorit în China şi a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul său de Halloween.

Presiunea a crescut atunci când s-a aflat că datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obţinute de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica şi au fost folosite pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro