Sari direct la conținut

VIDEO Imagini din dronă cu lucrările la podul de la Gilău – veriga lipsă din cauza căreia un lot de autostradă finalizat nu poate fi folosit

HotNews.ro

Lucrările la finalizarea viaductului de la Gilău, în lungime de 766 de metri, au demarat de la începutul anului, iar Asociația Pro Infrastructură a publicat acum un nou video realizat din dronă cu mobilizarea de pe șantier. Podul, o rămășiță neterminată încă de pe vremea Bechtel care se continuă din tronsonul A3 dinspre Câmpia Turzii, e motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis pe tronsonul de 8,7 km până la Nadașelu, recepționat de Compania de Drumuri în luna noiembrie anul trecut. În situația în care lucrările nu se vor lovi de probleme, podul ar trebui să fie terminat până în septembrie 2018.

„Constructorul (Tirrena Scavi) progresează într-un ritm satisfăcător și, se pare, suntem în continuare în grafic pentru finalizare și deschiderea traficului în luna septembrie 2018. Sperăm să nu apară surprize neplăcute și să avem un șantier dus la bun sfârșit în termenul stipulat în contract”, scrie Asociația Pro Infrastructură.

Abia în septembrie 2017 Compania de Drumuri a semnat contractul cu Tirrena Scavi SpA pentru finalizarea podului de la Gilău, deși despre situația-problemă se știa de ani întregi. Contractul are o valoare de circa 26 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a venit abia la final de octombrie, în condițiile în care termenul prevede execuția în 10 luni.

De la 1 februarie, însă, constructorul a putut mobiliza forțe mai mari, odată cu primirea amplasamentului Canalului Someșul Mic pentru a putea desfășura lucrările.

Lotul Gilău – Nadașelu – cu roșu pe hartă. Cu negru este tronsonul Gilău – Câmpia Turzii:

Lotul Gilău – Nadașelu se oprește brusc înainte de viaduct:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro