Sari direct la conținut

Incendiul violent izbucnit la o sonda de gaze din Satu Mare arde de mai bine de 17 ore; pompierii nu pot interveni din cauza riscului de explozie, asteptand experti canadieni

HotNews.ro
Arde o sonda in judetul Satu Mare, Foto: ISU Satu Mare
Arde o sonda in judetul Satu Mare, Foto: ISU Satu Mare

Pompierii mobilizati pentru stingerea incendiului izbucnit la o sonda de gaze din zona localitatii Moftinu Mare din judetul Satu Mare nu au putut interveni deloc, din cauza riscului major de producere a unei explozii dupa lichidarea flacarilor, pe fondul presiunii gazelor subterane, scrie News.ro. ISU Satu Mare asteapta o echipa de experti canadieni, care vor ajunge marti dupa-amiaza, iar strategia de lichidare a flacarilor va fi decisa impreuna cu acestia. Incendiul, extrem de violent, a izbucnit dumunica noapte.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Satu Mare, Adriana Pop, a declarat luni, pentru News.ro, ca un numar de 75 de pompieri cu 22 de autospeciale, veniti din mai multe judete, au fost mobilizati pentru lichidarea incendiului de la o sonda de gaze aflata pe camp, in zona localitatii Moftinu Mare, insa nu s-a putut interveni deloc.

In prima faza, la fata locului s-au deplasat 32 de subofiteri si cinci ofiteri din cadrul ISU Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de lucru la inaltime si doua echipaje medicale cu ambulante SMURD, pregatite sa acorde ingrijiri medicale in caz de necesitate. Ulterior, s-a luat decizia trimiterii in sprijin si a altor forte si mijloace din judete invecinate, respectiv din Bihor si Maramures.

„Din momentul sosirii fortelor de interventie si pana in prezent, arderea se realizeaza violent, cu flacara deschisa. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existentei pericolului de explozie, gazele subterane fiind sub presiune foarte mare. Decizia privind stingerea, respectiv privind modul de interventie post-stingere, se va lua dupa evaluarea facuta, cel mai probabil in cursul zilei de maine (marti – n.r.), de experti canadieni solicitati in sprijin de catre societatea detinatoare a sondei afectate”, a precizat Adriana Pop.

Expertii canadieni ar urma sa ajunga in Satu Mare marti dupa-amiaza.

Conform sursei citate, o mare parte din fortele de interventie au fost retrase, la fata locului ramanand 13 subofiteri cu patru autospeciale de stingere. Misiunea acestora este de a asigura zona, pana la interventia de stingere.

„Din fericire, nu au fost inregistrate victime si nu exista pericol de extindere a incendiului la gospodarii ale cetatenilor sau la alte constructii, cel mai apropiat sat fiind la o distanta suficient de mare”, a mai spus Adriana Pop.

Incendiul a fost anuntat in noaptea de duminica spre luni, la ora 01.35.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro