Sari direct la conținut

Primii kilometri de autostrada in Moldova. Compania de Drumuri relanseaza licitatia pentru Centura Bacaului

HotNews.ro
Centura Bacaului, Foto: Hotnews
Centura Bacaului, Foto: Hotnews

Proiectarea si executia Variantei de Ocolire Bacau, un drum nou de circa 31 de km din care 16 km vor fi la profil de autostrada, suprapunandu-se cu planificata Autostrada A7, care ar urma sa strabata de la Nord la Sud zona Moldovei, a fost scos din nou la licitatie, anunta Compania de Drumuri. Contractul fusese in trecut semnat cu o firma turca, dar a fost reziliat in luna aprilie.

CNAIR anunta ca a transmis in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare si executie varianta de ocolire Bacau”. Compania de Drumuri nu mentioneaza, insa, si care este valoarea estimata a proiectului scos la licitatie.

„Obiectul contractului este reprezentat de constructia a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostrada. Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de executie a lucrarilor si minim 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Perioada de garantie poate creste la 84 de luni in functie de oferta din cadrul factorilor de evaluare”, transmite CNAIR.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12.02.2018.

In luna aprilie CNAIR a reziliat contractul cu firma turca Eko Insaat Ve Ticaret A.S. dupa ce aceasta a anuntat CNAIR ca nu mai poate sustine lucrarea, stadiul proiectului fiind de doar 2%. Contractul fusese semnat cu doi ani inainte, in aprilie 2015, si prevedea realizarea partiala a segmentului de autostrada (cu asflatarea caii de rulare doar pe un sens al corpului autostrazii). Acum, odata cu relicitarea proiectului, intreg tronsonul la profil de autostrada va fi realizat complet.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro