Plantele din care se fac cele mai grozave băuturi din lume. 50 de retete pentru bauturi alcoolice
Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice. Sake a inceput cu un bob de orez. Scotch-ul s-a nascut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahar, iar bourbonul, din porumb. Vi s-a facut sete?
In Botanistul euforic, Amy Stewart exploreaza varietatea ametitoare de plante, flori, copaci, fructe si ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pura disperare – pentru a le transforma in alcool.
Vezi si alte recomandari de lectura
Dintre toate plantele care sunt fermentate si distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare si una dateaza de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contributie culturala unica la traditiile si istoria noastra globala cand vine vorba despre bauturi.
Aceasta combinatie fascinanta dintre biologie, chimie, istorie, etimologie si mixologie – care contine peste 50 de retete de bauturi si sugestii de cultivare pentru gradinari – va va face sa fiti cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Botanistul euforic este bestseller New York Times.
„Fascinatia lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasa.” — San Francisco Chronicle
„Stewart combina curiozitatea intelectuala a unui cercetator cu observatiile patrunzatoare ale unui gradinar adevarat.” — The Providence (RI) Journal
„Amy Stewart intelege ca o carte buna poate fi despre un subiect la fel de comun precum pamantul de sub picioarele noastre.” —The Dallas Morning News
Amy Stewart a scris sase carti despre pericolele si placerile naturii, pentru care a primit nenumarate premii. Este cofondatoarea blogului popular Garden Rant si redactor la revista Fine Gardening. Locuieste impreuna cu sotul sau in Eureka, California, unde detin un anticariat cu carti vechi si rare, numit Eureka Books. www.drunkenbotanist.com