Sari direct la conținut

Primul transplant de cap uman pe un cadavru a fost efectuat cu succes in China, sustine controversatul doctor Sergio Canavero

HotNews.ro
Primul transplant de cap uman pe un cadavru a fost efectuat cu succes in China, sustine controversatul doctor Sergio Canavero

Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat cu succes pe un cadavru, in China, in urma unei operatii de 18 ore, si a aratat ca este posibila reconectarea maduvei spinarii, a nervilor si a vaselor de sange, sustine controversatul doctor italian Sergio Canavero, citat de The Telegraph.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Viena vineri dimineata, profesorul italian Sergio Canavero, directorul Advanced Neuromodulation Group din Torino, a afirmat ca o echipa a Universitatii de Medicina Harbin a „realizat primul transplant de cap uman” si ca o operatiune pe un om viu este „iminenta”.

Operatia a fost efectuata de o echipa condusa de doctorul Xiaoping Ren, care anul trecut a reusit sa grefeze, cu succes, un cap pe corpul unei maimute.

„Primul transplant pe un cadavru uman a fost efectuat. Urmatorul nivel este o schimbare completa de cap intre donatorii de organe aflati in moarte cerebrala”, a adaugat acesta.

„Si acesta este pasul final pentru un transplant oficial de cap al unei persoane cu afectiuni, care este iminent”, a mai spus Canavero.

Iata mai jos conferinta de presa sustinuta de doctorul italian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro