Sari direct la conținut

UPDATE Reactie surprinzatoare a bursei americane: Wall Street deschide la un nivel record, pastrandu-si optimismul dupa alegerea lui Donald Trump

HotNews.ro
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Indicele Dow Jones evolua la niveluri record joi, la deschiderea bursei de pe Wall Street, conservand elanul dupa alegerea lui Donald Trump la presedintia americana, scrie AFP.

In jurul orei 14,35 GMT, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average castiga 98,17 puncte, respectiv 0,53%, pana la 18.687,86 puncte.

In primele minute a urcat pana la 18.712,55 puncte, un nivel neatins niciodata in cursul unei sedinte.

Nasdaq, cu dominanta tehnologica, castiga si el 28,77 puncte, respectiv 0,55%, pana la 5.279,84 puncte.

Aceasta reactie favorabila a bursei americane este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in timpul campaniei, Wall Street a scazut in general atunci cand evolutia era considerata nefavorabila lui Clinton, democrata fiind considerata o garantie a continuitatii, in contrast cu imprevizibilul Donald Trump.

Printre explicatiile avansate, unii analisti cred ca investitorii incearca sa se concentreze pe aspectele considerate favorabile in programul lui Trump, in special planul de relansare a infrastructurilor si vaste reduceri de impozite, si sa nu ia in calcul deocamdata aspecte amenintatoare cum ar fi protectionismul afisat de republican.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro