Sari direct la conținut

Fostul ofițer de poliție care a provocat accidentul de la Popesti Leordeni consumase alcool, nu și droguri / Drugtestul indica și consum de stupefiante

HotNews.ro
Testare pentru consum de droguri, Foto: Keng Po Leung | Dreamstime.com
Testare pentru consum de droguri, Foto: Keng Po Leung | Dreamstime.com

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București care a provocat accidentul din Popești Leordeni în urma căruia a murit o femeie consumase alcool, dar nu și droguri, au indicat analizele de sânge, conform Poliției Ilfov. După accident, șoferul a fost testat cu aparatul drug test, care indicase o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

„În cazul privind accidentul rutier din data de 2 septembrie, produs pe strada Unirii din localitatea Popești Leordeni, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altei victime, facem precizarea că, în urma recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a consumului de alcool și substanțe psihoactive, precizăm faptul că buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici București, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool și o valoare negativă la consumul de substanțe psihoactive”, a transmis pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov, Anne-Marie Ciolcă.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca bărbatul să rămână în arest preventiv.

Judecătoria Cornetu a emis duminică mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, decizia nefiind definitivă. De altfel, el a contestat măsura, iar miercuri, a fost dus la Tribunalul Ilfov, unde a cerut să fie eliberat și plasat în arest la domiciliu.

Tribunalul Ilfov i-a respins contestația și a decis ca bărbatul să rămână în continuare în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Accidentul a avut loc sâmbătă, pe o stradă din Popești Leordeni, iar Poliţia l-a anunţat cu o zi întârziere. „Şoferul, un bărbat de 59 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat, şi, respectiv cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice”, a transmis duminică Poliția Ilfov.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani a murit, iar o alta de 51 de ani a fost rănită.

Imagini surprinse de camera de supraveghere a unei case din Ilfov au surprins momentul în care șoferul a intrat cu mașina în două femei care se aflau pe stradă și a lovit mai multe autoturisme parcate. Înregistrarea video arată cum trei persoane stau de vorbă pe marginea unui drum din Popești-Leordeni, o femeie fiind exact între două mașini parcate.

La un moment dat, din stânga ecranului se vede cum apare o mașină care lovește una dintre mașinile parcate, strivind-o pe femeia aflată între autoturisme și lovind o alta.

G4Media a scris că este vorba despre un fost colonel de poliţie, acum în rezervă după ce a ieşit la pensie, care a deţinut câteva funcţii importante, printre care şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. De asemenea, el a fost şeful de cabinet al ministrului de Interne Gavril Dejeu, în guvernarea 1996 – 1999. (foto: Keng Po Leung / Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro