Sari direct la conținut

Utile: Sapte beneficii pe care le are laptele de cocos pentru sanatate; Stii ce mananci? Din ce sunt facute, de fapt, jeleurile; De ce sa nu bei niciodata apa imediat dupa ce ai terminat de mancat

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Sapte beneficii pe care le are laptele de cocos pentru sanatate. Laptele de cocos este un produs delicios folosit atat la prepararea dulciurilor, cat si a unor mancaruri absolut minunate, fiind foarte utilizat mai ales in bucataria asiatica. El nu are doar un gust delicat si bun, ci este si foarte nutritiv, motiv pentru care ar trebui sa incepi sa il consumi cat mai des, mai ales pentru ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale si este un foarte bun inlocuitor pentru laptele de origine animala, care este mai gras si este contraindicat persoanelor care au probleme cu colesterolul. Nuca de cocos pare sa fie un adevarat dar de la Dumnezeu, pentru ca ne ofera trei produse care intra cu usurinta in topul celor mai sanatoase alimente din lume: uleiul de cocos, apa de cocos si laptele de cocos. Acesta din urma este lichidul care se gaseste in nuca de cocos, stocat in miezul acesteia. Atunci cand spargi o nuca de cocos, ceea ce se scurge imediat din ea este apa de cocos. Daca procesezi miezul impreuna cu aceasta si apoi il strecori, obtii laptele de cocos, numit astfel datorita consistentei sale mai cremoase, scrieDivahair.ro.

Stii ce mananci? Din ce sunt facute, de fapt, jeleurile. Indragite de copii si placere nevinovata pentru adulti, ultimul lucru la care ne gandim atunci cand cumparam jeleuri este ca au in compozitia lor ingrediente de origine animala. La o privire pe lista de ingrediente, vei descoperi ca baza lor o constituie gelatina – acea substanta solida, translucida, incolora si insipida, derivata din colagen si obtinuta din diverse reziduuri animale. Produsa din sorici de porc (44% pondere intre ingrediente), piei de bovine (28%), oase de porc, cal sau vaca (27%) si alte ingrediente (1%), gelatina este folosita pentru a stimula senzatia gustativa de grasime si pentru a da volum bomboanelor gumate. Asadar, data viitoare cand savurezi un jeleu cu aroma fructata, gandeste-te ca nu faci altceva decat sa mananci un amestec de ramasite animale topite, substante chimice si mult zahar, anuntaUnica.ro.

Cele mai bune remedii impotriva herpesului. Este bine stiut faptul ca virusul herpetic, care deterioreza cel mai adesea buzele si gura, odata instalat in organism, intra intr-o stare latenta si poate recidiva oricand. Cu alte cuvinte, daca ai facut o data herpes nu prea mai ai cum sa scapi de el toata viata. Cu toate ca dupa ce apar, inesteticele si dureroasele vezicule pline de lichid, dureaza doar 3-4 zile, in aceasta perioada ne simtim cele mai neatragatoare persoane. Virusul herpetic poate fi luat oricand, prin contact direct cu o persoana infectata – sarut, sex neprotejat – sau chiar si atunci cand bei apa din pahar dupa o persoana care are herpes, informeazaLibertatea.

Nu manca tarziu ca faci infarct! Milioane de oameni se expun constant riscului de a face infarct sau atac cerebral. Si asta din cauza ca mananca dupa ora 19.00. Conform cercetatorilor turci de la Universitatea Dokuz Eylul, care au studiat evolutia a 721 de persoane care sufereau de fluctuatii de tensiune sanguina, o cina tarzie poate avea consecinte catastrofale. Cina luata dupa ora 19.00 mentine corpul activ in loc sa il pregateasca pentru odihna. Cardiologii avertizeaza ca intre somnul de noapte si cina trebuie sa fie un interval de cel putin doua ore. La orice persoana sanatoasa tensiunea scade cu 10% atunci cand merg la culcare. Nu si atunci cand mananca ultima masa a zilei dupa ora 19.00. Rezultatele studiului realizat la Universitatea Dokuz Eylul pe 721 de persoane de peste 53 de ani, care aveau probleme cu tensiunea, au aratat ca in timpul mesei se elibereaza hormonii stresului, in loc sa se pregateasca organismul pentru somn, scrieClick.

De ce sa nu bei niciodata apa imediat dupa ce ai terminat de mancat. Setea este o nevoie naturala care trebuie satisfacuta atunci cand apare. Trebuie sa stii insa ceva despre consumul de apa. Nu trebuie sa bei niciodata apa inainte, in timpul si dupa mese. Iti va slabi sistemul digestiv si iti va dilua sucul gastric. Daca iei medicamente inainte de masa, trebuie sa faci asta cu o ora inainte si sa limitezi cantitatea de apa. Daca bei apa imediat cum termini de mancat, calitatea alimentelor va fi afectata si totul va fi digerat mai incet. Acest obicei duce la ingrasare. Apa se consuma la 30 de minute dupa ce ai terminat de mancat. Acest lucru iti va oferi o senzatie de satietate si iti va potoli setea. Intr-o ora sau doua poti sa bei oricat de multa apa vrei fara ca sistemul digestiv sa fie afectat. Daca nu iti poti controla setea si vrei sa bei apa in timpul mesei, bea cantitati mici, la temperatura camerei. Nu bea bauturi cu acid sau cafeina in timpul mesei pentru ca iti pot cauza reflux acid, anuntaDoctorulZilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro