Sari direct la conținut

Complexul Energetic Oltenia are un nou membru in directorat: un cetatean german, care lucreaza in Rusia si care a avut activitati in Coreea de Nord, China si Kargazstan

HotNews.ro
Complexul Energetic Oltenia are un nou membru in directorat: un cetatean german, care lucreaza in Rusia si care a avut activitati in Coreea de Nord, China si Kargazstan

​Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a numit in data de 15 iulie un nou membru in directorat, anunta comania printr-un comunicat transmis luni. Noul membru se numeste Klaus Leiders, insa, desi a fost numit in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ, CV-ul acestuia nu este disponibil nicaieri in mod oficial. Insa, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, Leiders Klaus este cetatean german, detine o firma in Germania prin care ofera servicii de inginerie, iar din 2013 lucreaza pentru o companie miniera din Rusia. In anii trecuti a lucrat in domeniul minier in mai multe tari, printre care si Coreea de Nord si China, dar si in Romania pentru o firma de materiale de constructii din Ploiesti si ca manageri in proiecte in domeniul aurului si cuprului.

Din 2008 detine in Germania firma K.u.K. Engineers. Din 2013 are un contract cu o firma din domeniul carbunelui Karakan Invest din Moscova, unde este director tehnic.

Documentul mai arata ca in 2015 a lucrat pentru firma Elpro si a fost manager in trei proiecte din domeniului aurului si cuprului, in zona Banatului. Proiectele au esuat din cauza ca nu erau viabile, se precizeaza in document.

Legaturi cu Romania a avut si in perioada 2007-2008 cand a a fost manager in cadrul firmei Kemna Materiale de Constructii din Ploiesti. Dupa trei ani in Coreea de Nord, China si Kargazstan, in 2012 s-a intors in Romania unde a fost inginer de proiect in domeniul exploatarii aurului pana in 2013, cand si-a inceput activitatea in Rusia. In Coreea de Nord si China a fost manager in mine de exploatare a talcului. Cateva luni, in perioada 2011-2012, a lucrat si pentru compania Olympus Pacific Minerals din Toronto, de unde ar fi demisionat din motive personale.

In cei peste 35 de ani de activitate a avut o serie de contracte in domeniul minier, la mai multe firme, in diverse tari: Rusia, Germania, Romania, SUA, Vietnam, Malaysia, Kargazstan, Coreea de Nord, China, Guyana si Republica Dominicana. In China, Coreea de Nord si Kargastan a lucrat in perioada 2008-2011, imediat dupa ce a parasit Romania.

Potrivit Complexului Energetic Oltenia, Klaus Leiders il va inlocui pe Adrian Mircea Teodorescu, care a fost revocat din functia de membru al Directoratului, acesta aflandu-se in perioada de aviz pana la data de 5 august 2016. Directoratul companiei va fi format incepand cu data de 6 august 2016, din cinci membri: Ilie Ionel- presedinte, Daniel Antonie – membru, Laurentiu Ciobotarica- membru, Ovidiu Balacescu- membru, Klaus Leiders- membru.

Vom reveni cu amanunte cand isi va publica CV-ul pe pagina de internet a CE Oltenia, conform prevederilor OUG 109/2011.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro