Sari direct la conținut

Utile: Cinci controale si analize medicale care iti pot salva viata; Simptome care arata ca ai probleme cu ficatul; Sapte greseli pe care le faci cand folosesti deodorant

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cinci alimente pentru un somn mai bun. Oare ceea ce mancam ne poate afecta ciclul veghe-somn? Unii doctori spun ca da. Stim ca nu ar trebui sa consumam cafea dupa ora 17 pentru ca somnul nostru va avea de suferit, dar sunt oare alimente care ne ajuta sa dormim mai bine? Un medic din Statele Unite a strans o lista de cinci alimente care i-ar putea ajuta pe insomniaci. Alimente fermentate. Din aceasta categorie fac parte: varza murata, kimchi, otetul de mere, pasta miso, muraturile, iaurtul si kefirul. Alimentele fermentate duc la o digestie sanatoasa. O digestie buna ne calmeaza. Nervul vag este cel responsabil de fluturii in stomac pentru ca acesta este nervul principal care face legatura dintre creier si viscere. Cand suntem calmi, creierul trimite semnale nervului vag ca se poate ocupa de digestie. Daca sistemul nostru digestiv are probleme va trimite, prin nervul vag semne catre creier ca ceva nu este in regula, deci vom incepe sa ne simtim agitati si nu vom putea dormi, scrieUnica.ro.

Sapte greseli pe care le faci cand folosesti deodorant. Credeai ca aplicarea deodorantului este floare la ureche si ca nu exista nicio posibilitate sa gresesti ceva? Ei bine, te-ai inselat! Cu siguranta comiti cel putin una dintre aceste greseli si nici macar nu stii ca faci acest lucru. Daca nu faci nicio diferenta intre deodorant si antiperspirant, comiti o greseala cu siguranta. Primul este util mai mult pentru alungarea mirosurilor neplacute si oferirea unei arome fresh, dar nu iti va controla si cantitatea de transpiratie. Asadar, daca transpiri mult, orienteaza-te catre un antiperspirant. El va fi aliatul tau de baza! Folosim atatea produse de ingrijire cu arome in zilele noastre, incat ar trebui sa le alegem cu grija, altfel nu se vor completa armonios. Si deodorantul se inscrie in aceeasi categorie, astfel ca ar trebui sa alegi unul care are un miros delicat, nu unul puternic, care va fi in competitie cu parfumul preferat ori cu lotiunea de corp, anuntaDivahair.ro.

Simptome care arata ca ai probleme cu ficatul. Ficatul, unul dintre cele mai importante organe, ajuta la eliminarea toxinelor, la sintetizarea carbohidratilor si a lipidelor si transforma vitaminele in energie. Este normal sa te simti obosit din cand in cand, insa in momentul in care lipsa de vlaga devine constanta si nu te simti odihnit, desi dormi suficient, atunci poate fi semn al unei afectiuni hepatice. In momentul in care ficatul este bolnav, o persoana se simte obosita, extenuata si are un apetit scazut. Daca aceste stari persista mai multe zile la rand, este cazul sa mergi la medic. Printre primele semne ale unei boli de ficat sunt starile de greata care apar de mai multe ori pe zi, pentru o perioada indelungata. Greata, insotita si de alte manifestari, precum varsaturile, oboseala, ametelile, poate indica prezenta steatozei hepatice (boala ficatului gras), dar si hepatita sau ciroza hepatica. Ca sa elimini orice suspiciune, este important un consult medical de specialitate, informeazaClick.

Cinci controale si analize medicale care iti pot salva viata. Varsta de 40 de ani, incidenta neoplasmului de colon se remarca atat la femei, cat si la barbati. In ultimul timp, din cauza aparitiei semipreparatelor – pline cu multiplii conservanti – numarul cazurilor de cancer de colon a crescut. Proasta alimentatie constituie, astfel, principalul factor favorizant al instalarii cancerului. Consumul in exces de gra- simi si proteine este extrem de daunator organismului uman. Pentru a preveni aceasta boala trebuie consumate alimente bogate in fibre, care stimuleaza tranzitul intestinal. In Africa de Sud, la o populatie mica – negrii bantu , care consuma regulat produse fibroase, cancerul de colon este aproape inexistent! Se recomanda, in special, cruciferele – adica varza, conopida, brocoli, varza de Bruxelles. Revenind, daca-ti faci la timp colonoscopia, iar cancerul este decelat in stadii incipiente – stadiul unu sau doi – chirurgia, coroborata cu terapia adjuvanta (chimio si radioterapia), are rezultate semnificative, inclusiv in procesul vindecarii. Asadar, nu ezitati sa preveniti!, suna indemnul doctorului Poteca, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce e bine sa dormi fara haine. Aproape 10% dintre americani dorm in costumul lui Adam. Pijamalele sunt foarte folositoare in anotimpul rece, dar vara putem reduce stratul de haine pe timpul noptii pentru a lasa pielea sa respire. Corpul si psihicul uman are de castigat daca renuntam din cand in cand la haine. Circulatia sangelui se imbunatateste! Majoritatea elasticelor impiedica circulatia sangelui. O data cu renuntarea la haine, disconfortul din jurul taliei dispare pentru ca sangele circula mai bine. Dormi mai bine! Somnul vine cu o scadere a temperaturii corpului si cu o crestere a hormonului somnului, melatonina.Faptul ca folosim pijamale si paturi strica acest fenomen natural ducand la dezechilibrarea ciclului somnului, anuntaUnica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro