Sari direct la conținut

Primarul din Beius a fost condamnat definitiv cu doua zile inainte de alegeri si nu mai poate fi ales

HotNews.ro

Primarul din Beius Adrian Domocos urma sa candideze duminica pentru un nou mandat, ca independent, insa cu doua zile inainte de alegeri Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la doi ani si o luna de inchisoare cu suspendare si i-a stabilit interdictia a de fi ales si de a ocupa o functie publica, potrivit eBihoreanul.ro.

In cazul in care totusi Domocos va fi ales, mandatul sau va fi invalidat.

Sentinta a fost data in dosarul „Top Construct”, in care primarul de Beius fusese condamnat in prima instanta la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare. In apel, completul de cinci judecatori de la Inalta Curte a descontopit pedeapsa rezultanta stabilita de prima instanta in pedepsele componente si le-a redus, scrie publicatia locala.

„Inculpatul Domocos Adrian Nicolae urmeaza sa execute in final pedeapsa rezultanta de 2 ani si 1 luna inchisoare si 1 an pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cod penal”, au stabilit magistratii.

Cele trei drepturi interzise lui Domocos sunt: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.

Asta inseamna ca edilul nu mai poate fi ales intr-un nou mandat. Potrivit judecatorului Florina Crisan, presedintele Biroului Electoral Judetean, daca totusi Domocos va fi candidatul care va obtine cele mai multe voturi, mandatul acestuia nu va fi validat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro