Sari direct la conținut

Apple, pe cale sa anunte prima scadere a vanzarilor de iPhone si prima scadere a veniturilor trimestriale din ultimii 13 ani

HotNews.ro
Apple, pe cale sa anunte prima scadere a vanzarilor de iPhone si prima scadere a veniturilor trimestriale din ultimii 13 ani

Apple va anunta marti seara rezultatele financiare si estimarile sunt dominate de pesimism, fiindca atat vanzarile de iPhone, cat si cifra totala de afaceri ar putea sa scada. Apple va afisa vanzari de peste 50 miliarde dolari pentru perioada ianuarie-martie, insa nu va putea atinge cifrele din Q1 2015: 58 miliarde dolari.

Estimarile companiei indicau vanzari intre 50 si 53 miliarde dolari pentru primele trei luni din an, iar analistii asteapta ca cifra sa fie in jurul a 52 miliarde dolari, cu peste 10% mai mica decat in trimestrul unu al anului trecut.

Ultima oara cand Apple a inregistrat scadere a cifrei de afaceri de la un trimestru la altul a fost in 2003, cu patru ani inainte de lansarea primului iPhone. De atunci, Apple a avut 51 de trimestre consecutive in care a fost pe crestere.

Scaderea vine din cauza ca livrarile de iPhone sunt tot mai mici, iar iPhone genereaza peste 60% din cifra totala de afaceri. Previziunile indica vanzarea a 50 milioane de unitati, ceea ce inseamna o scadere de 18% fata de cele 61 milioane din Q1 2015.

Scaderile vin fiindca in piata s-a instalat o saturatie si numarul de potentiali clienti noi este tot mai mic, iar cei vechi isi schimba telefoanele mai rar. In plus, Apple a pierdut cota de piata in urmatorii ani in fata concurentei care vine cu telefoane performante, insa la preturi mai mici.

In aceasta primavara au aparut zvonuri cum ca productia de iPhone va scadea pentru un timp cu 30% din cauza ca s-au acumulat stocuri care trebuie epuizate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro