Sari direct la conținut

webPR: Peste 5.500 de persoane s-au bucurat de muzica buna, vreme excelenta si au donat pentru primul parc din comuna Bogata

webPR.ro
Jazz in the Park Bogata, Foto: webPR.ro
Jazz in the Park Bogata, Foto: webPR.ro

Experimentul Jazz in the Park la Bogata s-a bucurat de un real succes: peste 5.500 de persoane au participat, duminica, la evenimentul pregatit in doar 10 zile de organizatorii festivalului Jazz in the Park. Totul a avut loc pe fostul teren de fotbal al comunei muresene Bogata, intre cele doua biserici.

”A fost un eveniment cu o energie incredibila. Timp de 6 ore, localnicii din Bogata alaturi de mii de oameni veniti din toate colturile tarii au devenit o comunitate unita si s-au bucurat impreuna de muzica, locuri, atmosfera. A fost o cooperare excelenta intre public, autoritati si organizatori. Se simtea ca toata lumea isi doreste ca acest eveniment sa iasa bine. Felicitari autoritatilor din Bogata pentru cum si-au gestionat responsabilitatile. De asemenea, multumim publicului pentru prezenta, rabdare si atitudine. A fost o reala placere sa facem acest eveniment. El sta in picioare ca dovada vie a faptului ca lucrurile frumoase se intampla atunci cand suntem o comunitate unita si ne pretuim unul altuia eforturile”, declara Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

In cadrul Jazz in the Park Bogata Edition au avut loc concerte sustinute de Les Nuages, Danaga, Jazzybirds, Maria Raducanu & Sorin Terinte, intr-un mix de jazz, electro, muzica clasica si ritmuri de rock. Programul zilei a mai cuprins vizite ghidate in comuna, activitati sportive, un concurs gastronomic si degustari de produse traditionale.

Cati bani s-au strans pentru primul parc din Bogata

Accesul la eveniment a fost liber, iar participantii au putut dona pentru amenajarea primul parc din comuna Bogata. In acest sens, au avut loc consultari publice intre localnici si arhitecti.

Suma stransa din donatii – direct in urne si prin cumpararea de tricouri #VisitBogata – este de 8.557 lei. Donatii se pot face in continuare atat prin comandarea de tricouri, cat si prin transfer bancar. Informatii suplimentare gasiti aici: http://jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/

Arhitectii de la Planwerk vor da o mana de ajutor comunitatii din Bogata in calitate de consultanti, iar amenajarea parcului va avea loc luna viitoare. ”Aventura noastra in Bogata nu s-a terminat dupa acest eveniment. Avem peste 8.000 lei mobilizati pentru parcul din comuna si in 6-8 mai revenim aici ca sa incepem lucrarile. De asemenea, in cadrul Jazz in the Park din Cluj-Napoca (27 iunie-3 iulie), vom avea o zona pe care cei din Bogata o vor amenaja si administra. Ne-am atasat de loc si de oamenii de aici. Suntem recunoscatori pentru modul in care ne-au primit si suntem bucurosi ca putem sa facem ceva pentru ei”, spune Alin Vaida.

Despre publicul Jazz in the Park Bogata Edition

Organizatorii au vrut sa afle de unde vin cei mai multi participanti la editia speciala de la Bogata astfel ca au aplicat 915 chestionare. Potrivit acestui studiu, 60% dintre respondenti locuiesc in judetul Cluj (58% in Cluj-Napoca, restul in Turda, Campia-Turzii, Gherla), 30% au domiciliul in judetul Mures (20% in Targu-Mures, restul in Ludus, Iernut si Bogata). De asemenea, la eveniment au participant persoane care locuiesc in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Alba-Iulia, Deva, Satu Mare, dar si in strainatate, la Paris, Viena, Hanovra, Dresden. Cei mai multi participanti la eveniment au intre 25 si 35 de ani (50%), in timp ce 25% sunt tineri intre 18-24 ani. Copii si adolescenti au fost prezenti in proportie de 6% (0-17 ani), 13% au intre 36-50 ani, iar 6% dintre participanti au peste 50 de ani. Unii participanti s-au cazat la sateni, altii au ales pensiunea din localitate sau au campat in zona.

”Bucuria noastra este una neasteptata, am fost surprinsi sa vedem cata lume vine la noi in comuna si mai ales cat de multa rabdare au avut participantii. Au fost extrem de civilizati si au avut mult bun simt. La asa puhoi de oameni ne-a fost frica sa nu se produca stricaciuni sau sa nu se calce lumea in picioare, dar totul a fost de-a dreptul civilizat. Am simtit entuziasmul voluntarilor si al localnicilor, dar si bucuria oamenilor care gateau sau mancau paine cu untura, gulyas sau alte preparate, a fost o mobilizare exemplara”, precizeaza primarul comunei Bogata, Laszlo Barta.

Vederi din Bogata pentru Snoop Dogg

In cadrul evenimentului, BCR, banca oficiala a festivalului, a venit cu 500 de vederi ”Salutari din Bogota, Romania„, pe care participantii le-au putut completa pentru Snoop Dogg, ele urmand a fi trimise in aceasta saptamana pe adresa studioului rapperului din State.

Jazz in the Park, editia Bogata, este un eveniment organizat de Asociatia Fapte, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bogata si al partenerilor BCR si Staropramen.

Mai multe informatii despre festival gasiti pe www.jazzinthepark.ro.

Bogata este o comuna cu 2.000 de locuitori, devenita celebra recent la nivel international, dupa ce rapperul american Snoop Dogg si-a dat din greseala check-in pe Facebook in judetul Mures, in timp ce incerca sa dea check-in in capitala Columbiei, Bogota.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro