Sari direct la conținut

Google pregateste un dispzitiv de realitate virtuala mai sofisticat decat Cardboard

HotNews.ro
Google Cardboard, Foto: Google
Google Cardboard, Foto: Google

Google dezvolta o noua „casca” pentru realitate virtuala, una mult mai sofisticata decat apreciatul dispozitiv din carton Cardboard care s-a dovedit un real succes. Noua casca va fi din plastic, lentilele vor fi de calitate si se spera ca tot mai multi dezvoltatori vor fi convinsi sa creeze aplicatii. La fel ca si Cardboard, noul dispozitiv va functiona cu ajutorul unui smartphone pe care sunt instalate aplicatii de VR, scrie Financial Times.

Dispozitivul din carton Google Cardboardf a fost lansat in 2014, costa cativa dolari si si-a gasit 5 milioane de clienti, peste asteptarile Google. Pe magazinul Google Play exista cateva zeci de aplicatii de realitate virtuala, insa pentru ca experienta sa fie cat mai reusita pe Cardboard trebuie imbunatatite doua aspecte: rezolutia si latenta.

Rezolutia este enervant de mica la unele aplicatii si imaginile apar „pixelate”, fara nicio legatura cu realitatea. Latenta se refera la faptul ca imaginile apar cu intarziere si nu se sincronizeaza cu miscarile capului, dand impresia de ne-natural. De aici apare oboseala, multi neputand viziona mai mult de cateva secunde unele aplicatii de VR.

Acum, se pare ca Google lucreaza la un dispozitiv mai sofisticat care sa fie construit din plastic si sa aiba lentile mai de calitate, decat cele foarte simple de la Cardboard. In acelasi timp este foarte posibil ca Google sa anunte si update-uri de soft la Android care sa imbunatateasca experienta de realitate virtuala.

Compania nu a confirmat zvonurile. O posibilitate este ca noutatile hard si soft sa fie anuntate la conferinta anuala a dezvoltatorilor din iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro