Sari direct la conținut

webPR:Paianjenii – specii si evolutie

webPR.ro

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa„ continua, si in aceasta toamna, seria intalnirilor cu specialistii institutiei, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte „La Antipa, in spatele usilor inchise„.

Va asteptam sambata, 24 octombrie 2015, de la ora 11.00, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta „Paianjenii: specii si evolutie„, sustinuta de catre drd. Liviu Moscaliuc, cercetator stiintific.

In cadrul acestei prezentari, ne vom intalni cu un „personaj„ larg raspandit in natura, dar si in temerile oamenilor, insa, de regula, inofensiv si neinteles: Paianjenul. Cu acest prilej, vom afla informatii inedite despre modul de viata al paianjenilor, despre ”pasiunile si interesele lor”.

Grupul paianjenilor a aparut cu aproximativ 400 de milioane de ani in urma, fiind astfel de doua ori mai in varsta decat grupul dinozaurilor. Nevertebrate cu opt picioare articulate, paianjenii reprezinta un important grup ecologic de pradatori, care a evoluat ca raspuns la diversificarea insectelor. In prezent, cercetatorii recunosc existenta a 3.965 de genuri de paianjeni si a 45.750 de specii. In Romania au fost semnalate pana in prezent, aproximativ 1.000 de specii.

Specialistii muzeului destainuie publicului, in cadrul programului ”La Antipa, in spatele usilor inchise”, cateva dintre secretele activitatii lor de cercetare stiintifica: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare dupa standarde muzeale, precum si practici de conservare a pieselor din colectiile stiintifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuita!

Rezervarea, in limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa„: www.facebook.com/muzeulantipa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro