Sari direct la conținut

Isărescu: Când privilegiile fiscale depășesc 15 ani devin rente / Înțeleg că unii vor rente viagere. Nu se poate așa ceva

HotNews.ro
BNR - Banca Nationala, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
BNR - Banca Nationala, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Mediul de afaceri nu trebuie cocoșat cu impozite. Trebuie să plătească toată lumea impozite, nu? Privilegiile fiscale dacă sunt cu un scop bine țintit sunt pentru 1, 2, 3, 5 ani, a declarat Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Când depășești 15 ani nu mai sunt privilegii, devin rente. Devin rente care distorsionează piața și creează și probleme în ceea ce privește solidaritatea și coeziunea”, a explicat el.

  • „Acum înțeleg că unii vor rente viagere. Nu se poate așa ceva. Apropo de mediul fiscal. Nu e vorba să-i împovărăm prea mult, dar treptat trebuie să renunțăm la ele, la privilegiile fiscale”.
  • „Se negociază greu pentru că fiecare are electoratul său. Nu spun că se va negocia ușor”.

„În ‘92, Theodor Stolojan spunea: negociem până cădem sub masă. Așa a fost. A negociat până a găsit o soluție. Trebuie negociat până se găsește o soluție, până găsim direcția cea mai bună pentru țară”, a precizat Guvernatorul.

  • „Bună parte din legislația de-acolo (de la microîntreprinderi n.r.) duce la optimizări fiscale. Știm toți asta, haideți.”
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro