Sari direct la conținut

America pregateste sanctiuni economice impotriva chinezilor implicati in atacuri cibernetice la adresa sa

HotNews.ro

Statele Unite pregatesc sanctiuni economice impotriva persoanelor fizice si juridice din China suspectate ca au legatura cu atacurile cibernetice care au vizat tinte americane, a afirmat luni un oficial american. Potrivit AFP, informatia a fost publicata de cotidianul american Washington Post.

Potrivit acestui oficial american, dar si altor responsabili, administratia Barack Obama nu a pus la punct inca masuri concrete, dar pregateste terenul in acest sens.

O astfel de decizie al primei economii mondiale impotriva locului doi ar avea consecinte diplomatice imense, in special cu cateva saptamani inainte de vizita la Washington a presedintelui chinez Xi Jinping.

Washington „va raspunde potrivit unui program si calendar pe care le vom alege”, a afirmat oficialul american, care a adaugat ca administratia se pregateste sa adopte „o strategie completa pentru a lupta impotriva actorilor” implicati in spionajul cibernetic.

Este vorba in special de a „impune sanctiuni impotriva persoanelor fizice sau a entitatilor”, a precizat acest inalt functionar american.

Unul dintre colegii sai, citat de Washington Post, afirma ca acest lucru „va transmite un mesaj clar Beijingului: administratia (americana) va incepe sa riposteze la spionajul economic”.

„Se transmite Chinei: ajunge”, a adaugat el.

La inceputul lui august, secretarul de Stat John Kerry a acuzat China si Rusia ca ii citesc „foarte probabil” mailurile si a avertizat ca problema spionajului economic va fi abordata de presedintele Obama cand il va primi, in septembrie, pe presedintele Xi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro