Sari direct la conținut

Educația de business este cel mai sigur drum spre meseriile viitorului

HotNews.ro
Educatie, Foto: Dirk Ercken | Dreamstime.com
Educatie, Foto: Dirk Ercken | Dreamstime.com

Provocările tehnologice ne duc astăzi în situația să ne regândim tot parcursul educațional. Specializări ce până acum 5-6 ani păreau sigure devin astăzi perene pe măsură ce tehnologia se aplică din ce în ce mai mult în procesele de business, potrivit fabiz.ase.ro.

Inteligența Artificială, RPA, Data Science dar și multe altele, aduc provocări pe piața muncii și generează nevoia permanentă de respecializare și readaptare. Ținând cont de faptul că un tânăr care are astăzi 20-25 de ani e foarte probabil să rămână până la 75-80 de ani în câmpul muncii, este nevoie să își dezvolte competențe unice încă din timpul facultății pentru a intra pe piață muncii cu un avantaj competitiv real.

„Cea mai sigură cale de a ajunge acolo este un program specializat de master, care să ofere atât o perspectivă aplicată de business cât și una internațională. Analizând programele de master ale FABIZ din cadrul Academiei de Studii Economice am observat o unicitate în structura lor. Toate programele sunt modulare, se predau seara ceea ce permite unui tânăr să poată munci în timpul zilei și au printre lectori atât profesori de la ASE cât și profesori de la universități de top din străinătate”, potrivit sursei citate.

Totodată la fiecare disciplină există și intervenții din partea unor manageri de succes din România pentru a face legătură intre teorie și practică.

Patru specializări oferite de FABIZ care pot genera avantaje competitive imediate:

Masterul în Digital Business Innovation este un program cu țintă dublă, dedicat atât inginerilor care doresc să învețe business dar și economiștilor care vor să învețe informatică. Ținta este înțelegerea mai bună a industrii IT&C și căpătarea unor cunoștinte pentru a gestiona mai bine situațiile complexe din business. Acest program oferă un upgrade imediat angajaților din IT&C care au ajuns la un nivel de middle management și au nevoie de cunoștinte mai complexe de business pentru a putea promova.

Masterul în Business Analytics este dedicat pasionaților de data science, în special Python. La sfârșitul programului absolvenții vor căpăta o specializare complexă în analiza de date de afaceri, probabil una dintre cele mai căutate meserii astăzi la nivel global. 5G este începutul revoluției IOT, iar volumele de date încep să crească exponențial. Pentru aceasta este nevoie de economiști specializați, care să poată analiza datele și să ia decizii de business. Acest program oferă exact aceste competențe.

Masterul în Administrarea Afacerilor Creative și Culturale este dedicat absolvenților de teatru, arte, arhitectură, conservator, etc și care au ajuns în activitatea lor să se împiedice de procesele de business. Acest program de tip MBA ajută oamenii implicați în zona industriilor creative să învețe să facă un buget, un plan de marketing, o fișă de post, competențe absolut necesare pentru a gestiona o afacere. Este un program dedicat non-economiștilor ce are ca țintă creșterea competențelor de management din industrie.

Masterul în Antreprenoriat este dedicat tinerilor cu idei de afaceri și care au nevoie de îndrumare pentru a-și dezvolta aceste idei. Împreună cu profesori specializați, fonduri de investiții, bănci, business angels și antreprenori de succes, timp de doi ani tinerii antreprenori vor fi ghidați pentru a-și dezvolta planul de afaceri. Acest program este dedicat tuturor tipurilor de antreprenori, indiferent de studiile pe care le-au făcut la licență.

„Cu cât economia României crește mai repede, cu atât e nevoie de programe specializate de master care să ne facă mai competitivi și care să ne specializeze în meseriile viitorului. Fără acest gen de produse educaționale nu vom deveni niciodată competitivi ca societate”, potrivit FABIZ.

Sursă foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro