Sari direct la conținut

webPR: Editorial The New York Times – Cum m-am convertit la alimentele modificate genetic

Smile Media

Mohammed Rahman nu o stie inca, dar ferma lui mica din centrul Bangladeshului este semnificativa la nivel global. Rahman, un agricultor din Krishnapur, cultiva vinete pe un hectar modest de teren. Pe masura ce ne-am inghesuit pe pamantul noroios, examinand frunzisul verde si fructele violet stralucitoare, acesta ne-a explicat cum, pentru prima oara in acest sezon, a fost capabil sa opreasca utilizarea pesticidelor. Acest lucru a fost posibil datorita unui nou soi de vinete, rezistent la daunatori, furnizat de Institutul de Cercetare in Agricultura din Bangladesh, relateaza Mark Lynas, cercetator la Cornell Alliance for Science, intr-un editorial publicat in The New York Times. In ciuda unei grindine recente, vremea a fost blanda si recolta a inflorit. Productivitatea aproape s-a dublat. Rahman a recoltat deja de 10 ori de pe mica parcela si a vandut „brinjalul” (numele vinetelor in regiune) etichetandu-l ca fiind „fara insecticide”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro