Sari direct la conținut

Scepticism fata de situatia Greciei la reuniunea Bancii Mondiale si a FMI/ Christine Lagarde: Grecia nu va avea tratament preferential

HotNews.ro

Situatia din Grecia a dominat discutiile la reuniunea de primavara de la Washington a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International. Atena promite ca va adopta masurile economice cerute de creditorii sai pentru a debloca o transa de 7,2 miliarde de euro ajutor, dar promisiunile lor sunt privite cu scepticism, potrivit AFP.

„Vom face compromisuri, dar nu ne vom compromite”, a declarat laconic ministrul de finante grec Yanis Varoufakis, dar acesta s-a lovit de scepticismul omologului sau german Wolfgang Schauble, si de o atitudine ferma din partea directorului general al FMI, Christine Lagarde.

Lagarde a anuntat la conferinta de presa ca nu va exista niciun tratament special pentru Grecia in ceea ce priveste datoria fata de FMI si ca i se vor mentine termenele de rambursare regulate.

Potrivit informatiilor aparute in presa, dar negate de oficialii de la Atena, Grecia ar fi cerut o amanare a termenelor sale imediate.

„Daca Grecia vrea acest plata (7,2 miliarde de euro), ar trebui sa faca ceea ce a promis in ceea ce priveste reformele”, a declarat la randul sau Schauble.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro