Sari direct la conținut

UBS va plăti 387 de milioane de dolari pentru riscurile asumate de Credit Suisse cu Archegos

HotNews.ro
Credit Suisse, Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Profimedia Images
Credit Suisse, Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Profimedia Images

UBS plătește penalizarea pentru preluarea Credit Suisse și a acceptat să plătească o amendă, deși în avans, de 387 de milioane de dolari pentru gestionarea defectuoasă a riscurilor pe care banca le-a avut cu fondul american Archegos, potrivit AFP.

„Credit Suisse nu a reușit să gestioneze în mod corespunzător riscul reprezentat de Archegos, în ciuda avertismentelor repetate”, a declarat luni, într-un comunicat de presă, Rezerva Federală a SUA.

Această măsură a fost luată împreună cu Banca Angliei, care a raportat, de asemenea, „deficiențe semnificative în gestionarea riscurilor și guvernanță” într-un comunicat separat.

UBS va plăti 268,5 milioane de dolari în SUA și 87 de milioane de lire sterline în Marea Britanie (119,2 milioane de dolari).

Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată de Autoritatea de Reglementare Prudențială (PRA), o ramură a Băncii Angliei.

„Eșecul Credit Suisse de a gestiona eficient riscurile a fost extrem de grav și a creat o amenințare majoră la adresa siguranței și solidității întreprinderilor. Gravitatea și caracterul larg răspândit al acestor eșecuri au condus la amenda de astăzi, care este cea mai mare impusă vreodată de PRA”, a comentat Sam Woods, șeful PRA.

Fondul Archegos făcuse pariuri riscante pe piața bursieră împrumutând bani de la bănci, dar s-a aflat în imposibilitatea de a-și acoperi pozițiile atunci când piețele au scăzut, apoi a făcut implozie în 2021, ceea ce a costat Credit Suisse peste 5 miliarde de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro