Sari direct la conținut

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Exista un risc foarte scazut de raspandire a epidemiei de Ebola in Europa

HotNews.ro

Aparitia unor cazuri izolate de febra hemoragica Ebola sunt „inevitabile” in Europa, dar riscul de raspandire a epidemiei este „extrem de scazut”, se arata intr-un comunicat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citat de AFP.

„Aparitia unor cazuri sporadice de Ebola in Europa este inevitabila. Acest lucru este cauzat de calatoriile intre Europa si tarile afectate din Africa Vest”, a mentionat Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional al OMS in Europa.

„Cu toate acestea, riscul de raspandire a Ebola in Europa poate fi prevenit si este extrem de scazut. Tarile europene sunt printre statele cel mai bine pregatite pentru a raspunde unei febre hemoragice virale, precum Ebola”, a subliniat aceasta.

S-ar putea sa existe un risc de contaminare accidentala pentru persoanele care au intrat in contact cu pacientii, dar acesta poate fi controlat prin aplicarea unor masuri stricte impotriva infectiei, a precizat Jakab.

Reactia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care spune ca este pregatita sa ajute tarile in ceea ce priveste protejarea lucratorilor de asistenta medicala, vine dupa ce o asistenta medicala din Madrid a fost infectata cu virusul Ebola.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro