Sari direct la conținut

Șapte moduri bizare de a face bani: de la vânzarea de meduze la prieten „cu ora” și alte ciudățenii

HotNews.ro
Banii pot fi castigati in diverse moduri, Foto: REB Images / ImageSource / Profimedia
Banii pot fi castigati in diverse moduri, Foto: REB Images / ImageSource / Profimedia

Cei mai mulți își câștigă banii ca salariați sau ca antreprenori, dacă au vreo idee de afaceri care să prindă în piață. Există însă oameni care reușesc să facă bani prin metode care unora li s-ar părea bizare sau în orice caz, ciudate. Iată doar cîteva dintre ele.

„Vând plasmă sangvină. Cer și ofer seriozitate”

Plasma este partea lichidă a sângelui care poate fi folosită pentru o serie de tratamente în cazul mai multor afecțiuni. În ea „se scaldă” globule roșii și cele albe și plachele, plasma fiind un mediu bogat în hormoni și în substanțe nutritive – săruri minerale, vitamine, acizi aminati, proteine, glucide, lipide. Conservarea sa este strict reglementată. Plasma lichidă poate fi conservată timp de maximum un an, la 37 grade C și cu condiția să fie congelată la nu mai mult de 6 ore de la prelevarea ei (de la un singur donator). Ea trebuie să fie utilizată imediat după o decongelare rapidă.(sursa)

În SUA de pildă, suma pe care o poți câștiga din vânzarea plasmei tale depinde de frecvența cu care donezi. American Red Cross limitează donațiile la o dată la fiecare 28 de zile, dar în multe centre private ți se permit donații de două ori pe săptămână, cu cel puțin 48 de ore între ele. Suma pe care o primești pentru fiecare donație depinde de mai mulți factori, inclusiv cât timp durează donația și greutatea ta (cu cât cântărești mai mult, cu atât poți dona mai multă plasmă). În general, centrele oferă între 30 și 60 de dolari pe sesiune. Sursa )

Închiriază-te ca prieten al cuiva

Da, oamenii sunt plătiți pentru a fi prieteni cu alți oameni. Știu, sunt și bancuri pe tema asta; atunci când vecinul care te vede ieșind la o bere cu un amic, te oprește și te întreabă: „Cât îi dai omului ăsta ca să te suporte preț de o bere?”

Dar da, oamenii pot fi închiriați pentru diverse evenimente . Există site-uri web care mijlocesc asta , cum ar fi RentAFriend.com. Iar cei de la The Penny Hoarder au chiar un text excelent despre asta explorat această agitație secundară neobișnuită pentru a face bani. În text se arată că unii „prieteni plătiți” pot câștiga circa 2.000 de dolari pe săptămână lucrând cu normă întreagă într-un oraș mare și aglomerat. Dacă lucrezi doar în weekenduri, câștigul e întree 300 și 500 USD . Tarifele merg spre 20 USD – 50 USD pe oră. În Australia, Friends for Hire recomandă taxarea între 15 USD și 50 USD pe oră .

Te-ai gândit câți bani poți face din vânzarea de lenjerie intimă folosită?

Credeți sau nu, există o piață și pentru așa ceva. Unii oameni sunt dispuși să plătească pentru o pereche de, pardon de expresie, chiloți uzați.

Vânzarea lenjeriei de corp folosită ar putea fi cea mai ciudată cale de a face bani pe care v-ați fi imaginat-o vreodată. Totuși, potențialele profituri din această industrie nu sunt deloc ridicole. Mii de oameni își transformă lenjeria intimă uzată în bani cash.

Majoritatea cumpărătorilor sunt bărbați, dar sunt și femei printre clienți. Fiecare cumpărător are motivele lui pentru a cumpăra lenjerie de corp folosită, dar majoritatea au un fetiș pentru asemenea produse. Vezi aici 6 locuri unde poți începe „afacerea”

Vând meduze, ai ceva împotrivă?

Credeți sau nu, există o piață pentru meduze de companie. Unele specii de meduze ajung să coste sute sau chiar mii de dolari.

Meduzele sunt într-o varietate de specii și au nevoie de rezervoare speciale pentru a supraviețui. Există dealtfel o nevoie continuă de meduze, deoarece în medie ele trăiesc circa 6 luni.

Dacă sunteți curios, există câteva site-uri ( care vă vor ajuta să începeți. Setul de pornire cel mai ieftin costă 330 USD. Acest kit vine cu un rezervor, hrană și o meduză.

Cu ce mă ocup? Sunt scriitor. Scriu profiluri pentru site-urile de dating

Unii oameni sunt dispuși să plătească pentru a-i ajuta pe alții să-și creeze profiluri interesante pentru cei cu care urmează să se întâlnească. Dacă te descurci cu cuvintele și ai și puțină imaginație și creativitate poți câștiga bani scriind profiluri pentru alții.

Industria matrimonială (din online) este în plină expansiune, așa că de ce n-ai profita? Milioane de oameni speră să găsească e-sufletul pereche.

Deveniți consultant la e-Cyrano . Cine ştie?

Cum e să câștigi bani stând la cozi?

Unii oameni sunt dispuși să-i plătească pe alții pentru a le ține rândul la tot felul de cozi Aceasta poate include de la așteptarea la coadă pentru bilete la concert până la așteptarea la coadă pentru cea mai recentă versiune de iPhone.

Vând scaun propriu, ofer calitate

Ei bine, da: există o piață pentru materii fecale. Unele unități medicale sunt dispuse să plătească pentru mostre de scaun sănătoase.

Prin urmare, tu chiar arunci banii la toaletă, dacă e să facem un joc de cuvinte. Există o cerere mare pentru acest tip de serviciu, oricât de groaznic sună. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, consultați de pildă site-ul OpenBiome, ca să nu spuneți că vorbim prostii.

Iar acestea sunt doar câteva exemple ale modurilor bizare prin care oamenii fac bani. Cu puțină creativitate și ingeniozitate, există nenumărate modalități de a câștiga bani în plus. Cum ar fi rolul de „mâncău profesionist”, mistery shopper, vânzător de lapte matern, și câte și mai câte….

Surse folosite: https://millennialmoney.com, https://savoteur.com/, https://investedwallet.com, , https://wealthofgeeks.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro