Sari direct la conținut

VIDEO Ponta: In afara de ce avem de platit la nivel national, toate celelalte taxe trebuie sa mearga la structurile descentralizate

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca in urma decentralizarii, o mare parte din taxele colectate va merge spre nivelul local, la bugetul central ramanand doar sumele necesare pentru a acoperi cheltuielile la nivel national. Seful Executivului a precizat ca noua lege a redeventelor va prevedea, cu siguranta, ca o cota din redeventele incasate de stat pentru exploatarea resurselor naturale sa ramana la autoritatile locale.

„Cu cat mai multe din taxe lasam la local, cu atat mai bine, dar dupa aia tot dumneavoastra o sa ziceti da de ce lasam la baroni. In afara de ceea ce avem de platit la nivel national, toate celelalte lucruri trebuie sa mearga la structurile descentralizate, si principiul este un principiu corect. De altfel, la redevente, in noua lege a redeventelor, absolut sigur, o cota din redeventele pe care le incasam pentru exploatarea resurselor naturale ramane la autoritatile locale. E normal sa beneficieze si autoritatea locala, comuna respectiva, judetul respectiv”, a declarat Ponta.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ef0d1f976663c01627b87ea0b9f7a25f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

In ceea ce priveste proiectul legii descentralizarii, Ponta a precizat ca pana miercuri, cand urmeaza sa fie finalizat, documentul va suferi mai multe modificari. Seful Executivului a salutat „opinia pozitiva a UDMR, care a inteles despre ce e vorba, a tuturor partidelor din USL, nu stiu PP-DD […] Nu inteleg si nu o sa imi explice nimeni rational de ce PDL e contra, adica primarii lor sau presedintii lor de Consilii Judetene nu sunt mai buni administratori decat niste functionari din ministerele conduse de USL? Totul este total irational”, a afirmat Ponta.

Potrivit premierului, „in realitate, la nivelul 2 si 3 al ministerelor, al functionarilor din structurile centrale, va dati seama ca nu vor sa facem aceasata descentralizare. Adica cum, sa ii lasam pe ei fara toate avantajele, fara toate itele cu care controleaza de aici, de la minister din Bucuresti, fiecare orasel din tara? Tocmai de asta, faptul ca exista aceasta rezistenta, aceasta rigiditate a aparatului central, sunt cu atat mai convins ca facem bine ca descentralizam.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro